Bakan Çavuşoğlu Suriye zirvesinde tarihi açıkladı

Bakan Çavuşoğlu Suriye zirvesinde tarihi açıkladı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye zirvesiyle ilgili tarih verdi. Çavuşoğlu, toplantı için mayıs ayını işaret ederken, "Moskova'da mayıs ayında Suriye konusunda Dışişleri bakanı düzeyinde toplantı yapacağız." dedi.

Selahattin Demirel / Günboyu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında Suriye zirvesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Rusya ile yapılacak olan Suriye zirvesi hakkında  "Moskova''da mayıs ayında Suriye konusunda Dışişleri bakanı düzeyinde toplantı yapacağız." dedi. 

SÜLEYMANİYE UÇUŞLARI NEDEN ASKIYA ALINDI?

Bakan Çavuşoğlu, Süleymaniye''ye uçuşların askıya alınmasıyla ilgili "ABD''nin uçuştan haberi var. Süleymaniye''de PKK ve PYD her yeri kontrol ediyor. Askeri operasyonlarımız sonuna kadar sürecek." ifadelerini kullandı.

ABD''DEN F-16 TEDARİĞİNDE SON DURUM

Çavuşoğlu ABD ile sürüncemede kalan F-16 tedariği ile ilgili de "ABD ile anlaşamadığımız konular henüz çözülemedi. ABD dürüst bir arabuluculuk yapmak istiyorsa, daha objektif olmaları gerekiyor.

F35 programı şu anda askıda. F-16 için yönetimin baya çaba sarf ettiğini gördük. ABD yönetimi kararlı durursa sorunlar çözülür ama kongre ile karşı karşıya gelmek istemiyor gibi bir halleri var. Bunu da görüyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar