Merkez Bankası kararına son bir gün kala Hatice Kolçak'tan altın sahiplerine ballı kaymak mesajı

Merkez Bankası kararına son bir gün kala Hatice Kolçak'tan altın sahiplerine ballı kaymak mesajı
Döviz ve altın piyasasında hareketlilik devam ederken, piyasa uzmanı Hatice Kolçak, gram altınla ilgili dikkat çeken uyarıda bulundu.

ALİ AYDIN-GÜNBOYU

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, gram altın fiyatlarına ilişkin çok konuşulacak bir tahminde bulundu.

Altın fiyatları, bu hafta yapılacak FED toplantısı ve Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. FED’in yarın gerçekleştireceği para politikası kurulu toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, toplantı sonrası politika metni ve FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları değerli madenlerin yönü üzerinde etkili olabilir.

Piyasalarda FED’in faizleri sabit bırakacağı beklentileri olsa da Powell’ın gelecek dönem için vereceği mesajlar piyasayı yakından ilgilendirecek. Uzmanlara göre, Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırımına devam edeceğine dönük sinyaller vermesi altının çekiciliğini azaltabilir. Büyüme, enflasyon ve istihdam verileri şimdilik faiz artırımı ihtimalinin masada kalmasını sağlarken bu durum altın piyasasını baskılamaya devam ediyor.

OLUMSUZ ETKİLENECEK!

Hatice Kolçak kişisel Youtube kanalından yaptığı açıklamada, gram altınla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Kolçak yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası'nın kararına göre dolar/TL'nin düşüşüne göre gram altın alım fırsatı oluşturabilir. Merkez Bankası'nın 500 baz ve üstü faiz artışından borsa da olumsuz etkilenebilir" dedi.

Kolçak, "Ons altın biraz da aşağı düşebilir. 1909 dolar ve altı alım fırsatı verebilir. Beklenen açıklama gelmezse ons altın ise yükselişe geçebilir. Ons altında bir düşüş, yine Merkez Bankası'nın kararıyla gram altın ballı kaymak olur. Çok ciddi bir alım fırsatı oluşturur. Alım için bekleyenler iki kademe yapılabilir. Önce çarşamba, sonra ise perşembe yapılabilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar