Meral Akşener'den Recep Tayyip Erdoğan'a flaş Sevgi Kılıç çağrısı

Meral Akşener'den Recep Tayyip Erdoğan'a flaş Sevgi Kılıç çağrısı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, cuma namazı çıkışı 'vitrin mankeni' benzetmesi yaptığı CHP Parti Meclisi üyesi Sevgi Kılıç'ın gönlünü alması ve helallik istemesi çağrısında bulundu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, FOX TV’de "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" programına konuk oldu. Akşener, "21 yaşında bir genç kızın CHP’de Parti Meclis’i üyesi olmasını, başörtülü olduğu için onu vitrin süsüne benzetti. Yaşınıza başınıza bakmadan onu vitrin süsü olmakla suçlarsanız, insani bir tepkiyi Meral Akşener verir, o tweetin anlamı odur" dedi.

Akşener'in Erdoğan'ın cuma namazı çıkışı sonrası CHP Parti Meclisi üyesi Sevgi Kılıç'a "vitrin mankeni" benzetmesi ile ilgili attığı tweet:

mak.png

Meral Akşener, Erdoğan'ın Sevgi Kılıç'tan helallik istemesi çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Erdoğan’ın Cuma namazı çıkıyı yaptığı konuşma üzerine bir tweet attım. 21 yaşında bir genç kızın CHP’de Parti Meclis’i üyesi olmasını, başörtülü olduğu için onu vitrin süsüne benzetti. 67 yaşında bir adam şahsı Cumhurbaşkanı ve neredeyse torunu yaşındaki bir kız çocuğuna Cuma çıkışı cami avlusunda bir siyasi tercihte bulunmuş, bir siyasi partinin içinde yer almış bir kız çocuğunu siz hedef alırsanız, yaşınıza başınıza bakmadan onu vitrin süsü olmakla suçlarsanız, insani bir tepkiyi Meral Akşener verir, o tweetin anlamı odur. Sayın Soylu o tweetten incineceğine Cuma günü bu sözlerin söylendiğinde Çarşamba günü üç kadının katledildiği, bir yılda 356 kadının katledildiği bir Türkiye’de İçişleri Bakanlığı sandalyesini işgal eden sayın Soylu’nun şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir, bu işi beceremiyorsa da hadi bakalım eyvallah deyip istifa edip gitmesi gerekir. Yani Patronuna kendini hatırlattı. Görev sahibi bir şahsın görevini icra etmesi gerekir. Ben Sayın Erdoğan’a buradan sesleniyorum, bu genç kızımızın gönlünü alın ve helallik isteyin."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar