Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından öğrencilerden eylem

Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından öğrencilerden eylem
AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri rektör atamasını karşı eylem yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 5 üniversitenin rektörü değişti. Bunlardan biri de Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Melih Bulu oldu.

Erdoğan'ın Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne atamasından sonra tepkiler çığ gibi büyüdü. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve mezunları rektör atamasına karşı eylem yaptı.

2015 seçimlerinde AKP'den 1.bölge milletvekili adayı olan Prof. Melih Bulu da Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Bulu’nun rektör olarak atanmasına öğrenciler ve mezunlar tepki gösterdi. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bugün rektör atamasını karşı eylem yaptı.

“İntihalci rektör istemiyoruz”, “Üniversiteler bizimdir” , “Kayyım rektör istemiyoruz” sloganları atan öğrencilerin yaptığı basın açıklamasında tüm üniversitelerdeki kayyum rektörlerin istifası, tüm rektörlerin demokratik yöntemlere uygun olarak seçilmesi ve akademisyenlerin acilen yeni seçim düzenlemesi talepleri dile getirildi.

"Bu demokratik tavır ve zorunluluğun bütün üniversitelerde yer bulması için hem diğer üniversitelerden öğrenci arkadaşlarımızı hem de mezunlarımızı bize destek olmaya çağırıyoruz." denilen açıklamada öğrenciler, Erdoğan'ın yaptığı atama kararına karşı mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 üniversiteye rektör atadı. Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar