Meral Akşener: Bunları silmezsem adımı değiştireceğim

Meral Akşener: Bunları silmezsem adımı değiştireceğim
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. “Bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz” diyen Akşener, “Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları ile başlayan Akşener CHP'deki koltuk değişimine de değindi. CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" sözlerine ilişkin açıklama yapan Akşener, "Bensem o, ben bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım, ya şurasına (boynunu göstererek) ya kalbine vururum! Arkadan işim yoktur" diye yanıt verdi. Akşener, "Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, kendine bir şey istiyorsan ha bire hançerlenirsin, ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Ben kimseyi hançerlemedim hançerlemem. Ben olmadığıma göre hançer kimin? Kimse üzerine almadı, benim üzerime kaldı, görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİZDEN BAŞKA KİMSEYE KEFİL OLMAYIZ"

Kurultay'da Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam gönderilmesine de atıfta bulunan Akşener, şunları söyledi: "Herkeslere selamlar gitti biz hariç. Zaten sadece o yan yana gelmenin bundan sonra pek bir zor olduğunun işaretidir. Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız.”

“KAZIK ATAN HERKESİ BURADAN SİLMEZSEM ADIMI DEĞİŞTİRECEĞİM”

"En fazla naz edilen, sözü kesilen, parmak sallanan genel başkan benim" diyen Akşener, "Ama Allah nasip ederse o parmakların hepsini tek tek kıracağım. Toprak bizde ama parayı başkaları kazanıyor. İklim bizde ama parayı başkaları kazanıyor. Su bizde ama paraları başkaları kazanıyor. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım olsun, vallahi değiştireceğim, billahi değiştireceğim. Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim" diyerek meydan okudu.

6 BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI DAHA DUYURDU

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 belediye başkan adayını daha duyurdu.

Akşener, Ahmet Orhan’ı Manisa Turgutlu Belediye Başkan Adayı; Abdullah Aktuna’yı Manisa Ahmetli Belediye Başkan Adayı; Emre Afacan’ı Antalya Döşemealtı Belediye Başkan Adayı; Mehmet Ali Gürses'i Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı; Bülent Kara Giresun Tirebolu İlçe Belediye Başkan Adayı; gazeteci yazar Yasin Topaloğlu'nu ise Kilis Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

Akşener'in konuşmalarından satır başları ise şöyle;

Biz bu eğri düzeni değiştireceğiz. İsterse en yakınım olsun, vallahi değiştireceğim. En yakınım olsun, en güvendiğim olsun, kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim. Göreceğiz hep beraber. İyiler hareketi, her türlü pisliğin karşısında, her türlü garibanı ezen anlayışın karşısında sırtında yara olmayan, tertemiz insanlardan oluşan bir sistemdir. Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur.

Gariban kız çocuklarını, gariban delikanlıları üzenleri, onları istismar edenleri silmezsem adiyim. Önce yerelde, sonra da tüm Türkiye’de…

"FİLİSTİNLİLER ADETA BİR ATEŞ ÇEMBERİNİN İÇERİSİNDE SIKIŞMIŞ DURUMDA"

Filistin’de Netanyahu vahşeti, hız kesmeden devam ediyor. Filistinliler adeta bir ateş çemberinin içerisinde sıkışmış durumda. Dünya ise bu ateş çemberinin etrafında adeta dans ediyor. Bu zulme sebep olanlar, bu zulümden siyaset üretenler resmen bir saadet zinciri oluşturdular. Maalesef hala ne insan haklarına ne de uluslararası hukuka uygun olarak atılan somut bir adım yok.

BM’nin genel sekreteri bile katil Netanyahu’nun Gazze’de sebep olduğu mezalimin karşısında sadece dehşete düştük demekle yetiniyor. Türkiye batı ile doğunun iki yüzlülüğü arasında bir tercihe zorlanamaz. Türkiye yalnız ve yalnızca, dünyanın unutmuş gözüktüğü, vicdanın, hakkın ve adaletin tarafı olmalıdır. İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın çözümü; Filistin’i Hamas’ın, İsrail’i de Netanyahu’nun zihniyetinden kurtarmaktır.

"ABD’NİN DE ADETA EMİR ERİ OLAN NETANYAHU’YU DURDURMAYA GÜCÜ YETER"

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, geçtiğimiz günlerde ülkemizi ziyaret etti. Açıklamada, bir nokta özellikle dikkatimizi çekti. Gazze’den sivillerin çıkarılması noktasında, farklı bölge ülkelerini ziyaret etmişler. Ve önemli adımlar atılmış. Şunu söylemek isterim; Netanyahu’nun Filistin’de yol açtığı mezalimin karşısında çözüm yolu sivilleri bölgeden çıkarmak değil, katil Netanyahu’yu bir an önce durdurmaktır.

"YEREL SEÇİM MESAJLARI"

İYİ Parti belediyelerinde şaibeli iş olmayacak. Yönettiğimiz belediyeler, bağımsız denetim firmalarınca denetlenecek. Tüm ihaleler, şeffaf ve kapalı zarf usulüyle yapılacak. Özellikle büyükşehirlerimizi çağın gerekliliklerine göre yeniden tasarlıyacağız. Trafik alt yapısını, yeni nesil ulaşım çözümlerini destekleyecek biçimde yeniden düzenleyeceğiz. Şarj istasyonlarını yaygınlaştıracak, ana yolları da otonom sürüşe uygun haline getireceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar