Merakla beklenen özellik Google Asistan'a geliyor

Merakla beklenen özellik Google Asistan'a geliyor
Asistan konusunda Siri‘ye rakip olan Google Asistan, kullanıcıların merakla beklediği özelliği getiriyor. Google Asistan, yeni gelecek olan özellikle sesinizi tanıyabilecek.

MERAKLA BEKLENEN ÖZELLİK GOOGLE ASİSTAN'A GELİYOR

Shiftdelete''in aktardığı habere göre Google Asistan, isimleri ve sık sık kullanılan kelimeleri tanıma konusunda daha da ileriye gidiyor. Asistan yaygın olarak kullandığınız kelimeleri ve sorduğunuz soruları, parametreler yardımıyla sesinizi ayırabilecek. Google ses tanıma, asistana bir soru sorduğunuz zaman yanıt süresini daha da kısaltacak.
 
Bunun yanı sıra Google Asistan, diğer kullanıcıların konuşma modellerini de özetleyiz analiz edileceği sunuculara da erişecek. Bu özellik ise kişi adlarının ve komutların daha gelişmiş bir tanıma izin verecek.
 
DEVRE DIŞI BIRAKMA SEÇENEĞİ DE OLACAK
 
Google Asistan’ın ayarlar kısmındaki açıklama ise şu şekilde: “Google Asistan’ın söylediklerinizi daha iyi tanımasına yardımcı olmak için ses kayıtlarını bu cihazda saklayın. Ses bu cihazda kalır ve kişileştirilmiş konuşma tanıma kapatılarak herhangi bir zamanda silinebilir. Daha fazla bilgi edin.”
 
Gizlilik endişesi nedeniyle sesinizin saklanmasını istemeyen kişiler için ise devre dışı bırakma seçeneği olacak. Konuşma tanıma devre dışı kaldığı zaman, Google ses kayıtlarını depolamayacak. Aynı zamanda Google sunucuları arasında da paylaşılmayacak.
 
Bu durum Apple’ın Siri’sinde daha farklı şekilde yer alıyor. Apple, tüm verileri sunucu yerine cihazlarda depoluyor. Böylece de kullanıcıların sesini tanıma gibi güvenlik bilgileri cihazda kalıyor. Google ise verileri sunucularda tutmayı tercih ediyor. Google’ın bu özelliği ne zaman kullanıma sokacağı ve nasıl iyileştireceği ise henüz belli değil.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar