Google sizinle yatağa giriyor! Horlama ve öksürme tespit edilecek

Google sizinle yatağa giriyor! Horlama ve öksürme tespit edilecek
Google tarafından sunulan bilgiye göre uygulamaya eklenen ‘öksürme ve horlama algoritmaları’, doğrudan Android cihazlarda çalışarak kişinin uyku performansı hakkında bilgi edinmesini sağlayacak. Söz konusu özellik şu anda sadece Pixel cihazlarda çalışırken, ne zaman yayınlanacağı ya da Google Fit veya şirketin akıllı saatlerine getirilip getirilmeyeceği bilinmiyor.

GOOGLE SİZİNLE YATAĞA GİRİYOR! HORLAMA VE ÖKSÜRME TESPİT EDİLECEK

Webtekno’da yer alan habere göre Google, sağlık araştırmaları platformu olan Google Health Studies için bu hafta yayınladığı yeni güncellemeyle birlikte gelecekte hayatımıza girebilecek bir özelliğe dair önemli bir ipucuna yer verdi.
 
Yeni güncellenen uygulamada normal kullanıcılara gizli olan bir özelliğe rastlandı. Sadece Google çalışanlarının kullanabildiği ve test aşamasında olan bu özellik, kişilerin uyurken seslerinin analiz edilmesini sağlıyor. Özellik, kişinin horlama ve öksürme gibi seslerini de birbirinden ayırt ederek kullanıcıya bilgi sunabiliyor. Özelliğin ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor.
 
ÖZELLİK KULLANICI GİZLİLİĞİNİ KORUYOR!
 
Google, test hakkında sunduğu bilginin devamında şirket bünyesindeki Sağlık Algılama ekibinin, kullanıcılara uykuları hakkında kapsamlı bilgiler sağlamak için gelişmiş algılama ve algoritmalar üzerinde çalıştığını ifade etti. Bu çalışmalar kapsamında söz konusu ses analizinin de algoritmaları doğrulamak, ayarlamak ve geliştirmek için gerekli verileri sunduğu belirtildi. Şirket, özelliğin kullanıcının gizliliğini de koruduğu konusunda bilgilendirme yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar