Google'dan 'ücretsiz uygulama' haberi

Google'dan 'ücretsiz uygulama' haberi
Google yılın başında yaptığı açıklamayla, G Suite'in eski ücretsiz sürümünü kapatacağını söylemişti. Gmail, Dokümanlar, Drive gibi uygulamaların bulunduğu orijinal Google Apps paketine erişme olanağı sağlayan bu hizmet, 2012 yılına kadar yeni kullanıcı da kabul ediyordu.

GOOGLE'DAN 'ÜCRETSİZ UYGULAMA' HABERİ

6 Aralık 2012 tarihi itibarıyla Google, yeni müşterilerine eski ücretsiz sürümü sunmayı durdurmuştu. Ancak önceden kayıt olan kişiler sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorlardı. 5 ay önce şirket, G Suite’in eski ücretsiz sürümünü kullananların hesaplarını otomatik olarak bir ücretli Google Workspace paketine geçireceğini söylemişti.
 
TİCARİ OLMAYAN HESAPLARA AYRICALIK
 
Shiftdelete''nin haberine göre, Google gelen tepkilerin ardından bu kararından vazgeçti. “G Suite’in eski sürümünden yapılacak geçişlere yönelik yaklaşımımızı güncelliyoruz” diyen teknoloji devi, kurumsal kullanıcıların Google Workspace’e geçmesi gerekeceğini belirtti. Ticari olmayan hesapların ise bu geçişin kapsamı dışında kalabileceğini aktardı.
 
İşletmeler için G Suite eski ücretsiz sürümü, 27 Haziran 2022’den sonra artık kullanılamayacak. Google, hesapları otomatik olarak ücretli bir Google Workspace aboneliğine geçirecek. Bu üründe; Akıllı Tuval, dokümanlarda toplantı ve kişilerin, konuların ve projelerin düzenlenmesine yardımcı olan özel Alanlar gibi yeniliklerin yanı sıra daha fazla depolama alanı, artırılmış güvenlik ve daha pek çok özellik bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar