Melisa otu neye iyi gelir?

Melisa otu neye iyi gelir?
Melisa, uykusuzlukların giderilmesinde, östrojen seviyesinin yükseltilmesinde ve idrar yolları iltihabının tedavisinde yardımcı olur.

Melisa otu, yorgunluk ve halsizlik gidermede, kulak çınlaması ve kas spazmlarının önlenmesinde de kullanılabilir.

Beyin ve sinir sistemi üzerinde koruyucu etkisi bulunduğu için hafızayı güçlendirir. Öğrenme ve algılama yeteneğini artırır.

Cilt bakımı konusunda, kadınlar için çok yardımcı bir bitkidir. Melisa otu yaprakları ve tomurcuklarından hazırlayacağınız tonik ile cildinize bakım yapabilirsiniz. Ayrıca, melisa otu yağı da evinizde kullanabileceğiniz bir başka bakım ürünü olabilir.

Melisa yağını tek başına ya da badem yağı ile birlikte uygulayarak saç bakımınız için de kullanabilirsiniz. İçerdiği yağlar ve madensel tuzlar sayesinde cildinize ve saçınıza iyi gelir.

Önemli bir konu olan, melisa otu boy uzatır mı sorusunun yanıtı ise evettir. Kız ve erkek çocukları için ayrı kürler şeklinde uygulandığında boy uzamasına katkı sağladığı söylenir. Çünkü bu bitki, çocuklardaki kemik gelişimine olumlu etkiler yapar. Kürlerin ergenlik dönemi başlarında, bir ve iki yıl boyunca uygulanması tavsiye edilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar