Celal Şengör'den çok konuşulacak yanıt: Fatih İstanbul'u fethetmeseydi ne olurdu?

Celal Şengör'den çok konuşulacak yanıt: Fatih İstanbul'u fethetmeseydi ne olurdu?
Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, 'Kafa TV' adlı bir Youtube'da yayınlanan "Celal Şengör İle Olmasaydı Ne Olurdu" programında Fatih İstanbul'u fethetmeseydi ne olurdu? sorusunu yanıtladı.

HATİCE ÖLMEZ/GÜNBOYU

Kafa TV'' adlı bir Youtube''da  yayımlanan "Celal Şengör İle Olmasaydı Ne Olurdu" adlı programda, herkesin merak ettiği sorular sorulmaya devam ediyor.

Bu sefer, Prof. Dr. Celal Şengör''e Fatih İstanbul''u fethetmeseydi ne olurdu? sorusu soruldu. İşte Celal Şengör''ün cevabı...

Fatih İstanbul''u fethetmeseydi ne olurdu?

İstanbul''un fethi çok ilginç bir konu. İstanbul''un fethi askeri bir başarı değil. Herkes çok büyük askeri bir başarı falan diye anlatır ama öyle değil. 

1204''te haçlılar geldikleri zaman 2 haftada aldılar İstanbul''u. Halbuki Fatih''in zamanında bu iki ay sürdü. O  zamanki ordunun tecrübesizliği, padişahın gençliğinin verdiği bir tecrübesizlik falan. Fakat psikolojik etkisi muazzamdır. ve Fatih''ten inanılmaz korkmalarına neden olmuştur...

1204''te Latinler almışlar İstanbul''u, bir devlet kurmuşlar ve bu devlet sadece 60 sene yaşayabilmiş.

 Fatih''in aldığı İstanbul, şaşalı İstanbul değildi. Fatih İstanbul''u fethettiği zaman nüfus 60 bine düşmüştü. Bizansın kendini koruyacak askeri yoktu. Onun için İtalyanlardan yardım etmek zorunda kalmışlardı.

Dediğim gibi Fatih, büyük bir askeri olay değil...

Keşke fatih yaşasaydı, keşke... Cem''i sultan yapabilirdi. Çok başka yerlere gidebilirdik.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar