Meksika'da binlerce göçmen başkente doğru yürüyor

Meksika'da binlerce göçmen başkente doğru yürüyor
Meksika'nın güneyinde binlerce göçmen, göçmenler için oluşturulan gözaltı merkezlerinin kapatılması için başkent Mexico City'e doğru yürüyüş başlattı.

Independent''te yer alan habere göre, göçmenlerin yürüyüşü, geçen ay ABD sınırındaki Ciudad Juarez''de bir gözaltı merkezinde 40 göçmenin ölümüyle sonuçlanan yangının ardından geldi.

AP''ye konuşan El Salvadorlu göçmen Miriam Argueta, "İstediğimiz tek şey adalet ve bize de herkese davranıldığı gibi davranılması" ifadelerini kullandı. Yürüyüşe geçen göçmen konvoyu 10 gün içinde başkent Mexico City''e ulaşmayı planlıyor. 3 bin kişilik göçmen grubu pazar sabah saatlerinde Guatemala sınırındaki Meksika kenti Tapachula''dan yürüyüşe başlarken, grubun 35 dereceyi aşan sıcakta Chiapas''a kadar ulaştığı belirtildi.

Göçmen grubunun ağırlıklı olarak Küba, Venezuela, Ekvador ve Kolombiya gibi ülkelerin vatandaşlarından oluştuğu bildirildi. Göçmenler için daha iyi muamele isteyen grup, geçen ay yangında ölen göçmenler için üzerinde "Hükümet suçu" ve "Onları devlet öldürdü" gibi ifadelerin yer aldığı pankartlar taşıyor. Yürüyüşe başlayan grubun sayısı 3 bine ulaşsa da, göstericilerden kaçının ABD sınırına kadar yürüyüşe devam edeceği bilinmiyor. Yetkililer genellikle büyük yürüyüş gruplarını başkent Mexico City''e ya da ABD-Meksika sınırına ulaşmadan dağıtmayı tercih ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar