Mehmet Şimşek'ten yeni Merkez Bankası Başkanı Erkan için ilk yorum: "Bilgisine ve tecrübesine güveniyorum"

Mehmet Şimşek'ten yeni Merkez Bankası Başkanı Erkan için ilk yorum: "Bilgisine ve tecrübesine güveniyorum"
Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev alan Mehmet Şimşek, dün yapılan atama ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına getirilen Hafize Gaye Erkan'a tebriklerini ileten bir paylaşım yaptı.

Filiz Kıral / Günboyu

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonomide paradigma değişikliğine gidileceğine yönelik iddialar, yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'in yer almasının ardından daha sesli bir şekilde dile getirilirken, dün Resmi Gazete'de yayımlanan atamalar ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni başkanı da belli olmuş oldu.

Merkez Bankası'nın koltuğu Hafize Gaye Erkan'a verilirken, kulislerde bu atamanın Mehmet Şimşek tarafından ısrarla istenildiği iddia edilmişti. Erkan, bugün eski TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan görevi devralırken, Mehmet Şimşek cephesinden de Erkan'a bir tebrik mesajı geldi.

ims.webp

YENİ EKONOMİ YÖNETİMİNE 'MESAJ' VEREN ATAMA

Klasik ekonomi anlayışını benimsediği belirtilen Erkan'ın ekonomiye yaklaşımının Şimşek ile benzer ilkeler içerdiği iddia edilirken, yeni ekonomik sisteme karşın Erdoğan'ın eski TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nu BDDK'nın başına getirmesi, Şimşek ve Erkan'ın üzerinde Demokles'in kılıcının kalmaya devam edeceği şeklinde yorumlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden sonra ilk kez katıldığı Sözcü TV canlı yayınında bu konuya dikkat çekerek, Erdoğan'ın Kavcıoğlu ataması ile aleni bir şekilde yeni ekonomi yönetimine mesaj verdiğini iddia etti.

"BİLGİSİNE VE TECRÜBESİNE GÜVENİYORUM"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görevi devralan için Erkan için sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Şimşek paylaşımına, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan sn Hafize Gaye Erkan’ı kutluyorum. Bilgisine ve tecrübesine güveniyorum. Sn Erkan bugün devir teslim töreni ile görevine resmen başladı. Kendisine başarılar diliyorum. Ülkemize hizmet yolunda Allah yardımcısı olsun." notunu düştü.

imsek1.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar