Mehmet Şimşek'le ilgili flaş iddia: Bütçedeki o ayrıntıya çok şaşırmış!

Mehmet Şimşek'le ilgili flaş iddia: Bütçedeki o ayrıntıya çok şaşırmış!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe harcamalarıyla ilgili yaptığı incelemede büyük bir şaşkınlığa düştüğü iddia edildi.

AKP'nin yeniden ekonomi yönetiminin başına getirerek Hazine ve Maliye Bakanı yaptığı Mehmet Şimşek'in nasıl bir strateji izleyeceği, bunda ne ölçüde başarı sağlayacağı merak ediliyor.

Bakan Şimşek hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Şimşek'in bütçe harcamalarında esnekliğin kalmadığını gördüğü ve bu duruma çok şaşırdığı öne sürüldü.

10Haber yazarı Erdal Sağlam, bugünkü yazısında Şimşek hakkında kulis bilgilerini aktardı.

Sağlam, Şimşek'in önerisiyle atanan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yüksek faiz artırımına gideceğini ancak bütçe açıklarının kontrol altına alınamaması durumunda yabancı fon akışının sağlanamayacağını yazdı.

Sağlam, yazısında şu ifadelere yer verdi:

HARCAMA KALEMLERİNDE "DONMA NOKTASI" AYRINTISI

"Mehmet Şimşek, yakınlarına bütçe imkanlarına baktığını, tasarruf etmek için bütçe harcamalarının ancak yüzde 9’u üzerinde çalışabileceklerini anladıklarını söylemiş.

Şimşek’in bütçe harcamalarında esnekliğin hiç kalmamasına, geri kalan harcamaların donmuş hale gelmesine çok şaşırdığı belirtiliyor. Geçen günlerde Şimşek’in 'tablo tahmin ettiğimden daha ağırmış' demesinin ardında da bütçe tablosunun yer aldığı tahmin ediliyor.

Bilgi veren uzmanlar bütçenin bu kadar donmuş harcamalardan oluşmasının 2000’li yıllardan önce görüldüğünü, son dönemdeki özellikle borçlanmadaki artışa, deprem, EYT, KKM gibi faktörlerin eklenmesiyle bütçe kalemlerinin neredeyse tümüyle donma noktasına geldiğini belirtiyorlar.

Şimşek’in tasarruf için bütçe harcamalarının ancak yüzde 9’u üzerinde çalışabildiklerini söylediği ancak yapılacak tasarrufun bütçe toplamının yüzde 2-3’ünü geçmesinin pek mümkün olmadığı hesaplanıyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda bu durumun ele alındığı öğrenilirken, orta vadeli program hazırlıkları kapsamında neler yapılabileceği üzerinde çalışmaların başladığı belirtiliyor."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar