Meğer bu kadar basitmiş: Yeşilliklerinizi 10 güne kadar taze tutun

Meğer bu kadar basitmiş: Yeşilliklerinizi 10 güne kadar taze tutun
Buzdolabında saklanan yeşillikler bir süre sonra bozulabiliyor. Ancak bu yöntem sayesinde yeşilliklerinizi 10 gün daha taze tutabilirsiniz. İşte basit bir yöntem ile yeşilliklerinizi taze tutmanın sırrı...

Yeşilliklerin tazeliklerini uzun süre korumak, salata malzemelerini günlerce çürümeden saklamak için pratik bir yöntem bulunduğu ortaya çıktı. Marul, göbek salata, havuç, taze soğan, maydanoz, dereotu gibi sık kullanılan yeşilliklerin hızla çürümesini engellemek için basit ama etkili bir çözüm öneriliyor.

herbs-6948666-1280.jpg

Yeşilliklerin içerdiği su nedeniyle zamanla kuruyup çürümeye başladığı biliniyor. Ancak, bu taze malzemeleri uzun süre taze tutmanın bir yolu var: Havlu kağıt kullanmak. Yeşilliklerinizi buzdolabında sakladığınızda, havlu kağıt kullanarak nemlenmelerini ve ıslanmalarını önleyebilirsiniz.

savoy-cabbage-3860933-1280.jpg

Havlu kağıdın yeşilliklerle temasını ne kadar azaltırsanız, o kadar uzun süre taze kalacaklar. Bu yöntemle yeşillikler yaklaşık 10 güne kadar tazeliklerini koruyabilirler ve aynı zamanda rengini de kaybetmezler.

savoy-cabbage-7102903-1280.jpg

Yeşilliklerinizi hava geçirmeyen kaplarda saklayarak oksijen ve nemin girişini sınırlayarak çürümeyi engelleyebilirsiniz. Ayrıca, yeşillikleri nemli bir bezle sararak da saklayabilirsiniz. Bu yöntem, buharlaşmayı azaltarak tazeliklerini daha uzun süre korumanıza yardımcı olur.

broccoli-1239430-1280.jpg

Vakumlu poşetler ve taze kesme de yeşillikleri taze tutmanın pratik çözümleri arasında yer alıyor. Yeşillikleri taze ve pratik bir şekilde saklamak isteyenler için ise ön hazırlık yaparak farklı saklama kaplarına ayırma yöntemi öneriliyor.

savoy-cabbage-7489978-1280.jpg

Öncelikle yeşillikleri türüne göre ayırıp doğrayabilir ve ardından kullanacağınız kadarını çıkararak taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu basit yöntemlerle, yeşillikleriniz her zaman taze ve lezzetli kalabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar