Masterchef 2022'nin şampiyonu kim oldu? Şampiyon son saniyede değişti!

Masterchef 2022'nin şampiyonu kim oldu? Şampiyon son saniyede değişti!
Ekranların çok izlenen yemek yarışması MasterChef 2022'de büyük final bu gece yapıldı. Aylarca süren mücadelenin ardından MasterChef'te şampiyon belli oldu.

Haziran ayında başlayan Masterchef yarışmasında finale kalan isimler Metin Yavuz ve Kıvanç Karadeniz oldu. İkili, yaptıkları tabaklarla şefleri etkilemeye çalışırken gecenin sonunda şef önlüğünü kimin giyeceğine ise Masterchef jürisi karar verdi. 

ÇOK AŞAMALI FİNAL

Yarışmacılar, final etabında farklı mutfaklardan lezzetler sunmaya çalıştı. Formata göre belirlenen ilk mutfak Türk mutfağı oldu. Türk mutfağı yemeklerinin ardından verilen puanlara göre Metin 18 puan aldı. Aynı etapta yaptığı yemeklerle şefleri daha fazla etkilemeyi başaran Kıvanç ise bu etaptan 20 puan alarak ayrıldı.

ULUSLARARASI MUTFAK ETABI

Türk mutfağının ardından yarışmacılar uluslararası mutfaklarda yer alan yemeklere yöneldiler. İkinci etapta Kıvanç şeflerden 21 puan alarak toplamda 41 puana ulaştı.

Metin ise bu aşamada yaptığı tabaklarla şefleri çok etkiledi, bir önceki aşamadan rakibinin 2 puan gerisinde ayrılan Metin, burada aldığı 24 puanla toplamda 42 puana ulaştı ve lider durumuna geçti.

İMZA TABAĞI

Masterchef finallerinin bir klasiği haline gelen "İmza Tabak" geçen sene olduğu gibi bu yıl da şampiyon olacak ismi belirledi. 

Metin, bu aşamada "Şöhret" adını verdiği imza tabağını şeflere sundu 



Kıvanç ise "Ada" isimli tabağı ile şefleri etkilemeye çalıştı




Final aşamasına 1 puan farkla Metin önde girmişti. Şefler, imza tabaklarına ise şu puanları verdi.

Somer Şef; Metin''e 9, Kıvanç''a 8 puan
Danilo Şef; Kıvanç''a 8, Metin''e 10 puan
Mehmet Şef; Kıvanç''a 8, Metin''e 9 puan verdi

MASTERCHEF 2022 ŞAMPİYONU METİN YAVUZ!

Şeflerin imza tabaklarını oylamasından sonra 3 şefin de oybirliği ile Metin''in tabağı daha iyi seçildi ve Metin, Masterchef Türkiye 2022''nin şampiyonu oldu.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar