MASAK nedir, ne demek? MASAK ne iş yapar? Dilan Polat için rapor hazırlamıştı! İşte anlamı...

MASAK nedir, ne demek? MASAK ne iş yapar? Dilan Polat için rapor hazırlamıştı! İşte anlamı...
Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında çıkan haberler sonrası MASAK'ın anlamı merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olarak çalışan MASAK, yasa dışı bahis ve kumar çeteleriyle mücadele eden bir kuruluş olarak biliniyor. Peki MASAK ne iş yapar?

Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında yaşanan gelişmeler sonrası "MASAK nedir?" sorusu merak ediliyor. MASAK'ın anlamı, görevleri ve ne iş yaptığı araştırılmaya başlandı. Peki MASAK nedir, ne iş yapar?

MASAK, 19.11.1996 tarihinde yürürlüğe giren 4208 sayılı Karaparanın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun ile kurulmuştur. Kurum faaliyetine 17 Şubat 1997 tarihinde başlamıştır. Kurumun görev ve yetkileri daha sonra 2006 yılında yürürlüğü giren 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunu sonrası tekrardan belirlenmiştir.


MASAK'IN GÖREVLERİ NELER?

Açılımı Malî Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı olan MASAK'ın görevlerinden bazıları şunlardır:

- Söz konusu faaliyet alanı hakkında mevzuat çalışmaları yapmak,

-Suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanının önlenmesi için strateji hazırlamak,-Suç ile sağlanan gelirlerin aklanmasının, terörizmin finansmanının ve ekonomik güvenliğe yönelik risklerin ortaya çıkarılması ve önlenmesi kapsamında gelişmeleri izlemek, önlemler geliştirmek, analiz, araştırma ve analiz yapmak,

- Suç gelirlerinin aklanması için şüpheli işlem bildirimlerini almak, analiz etmek ve bu bulunan verileri kaydetmek, yapılan inceleme sonuçları hakkında gerekli birimlere bilgi sağlamak.

masakdilan1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar