Marketlere bu uyarı asıldı! Genelgede yasağa dair bir karar yok

Marketlere bu uyarı asıldı! Genelgede yasağa dair bir karar yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası açıkladığı 17 gün sürecek tam kapanma sürecin alkol satışının yapılmayacağını ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak İstanbul Şişli'deki bir zincir markete yasak kararı asıldı.

Bir sosyal medya kullanıcısı Twitter hesabından, zincir bir markete alkol satışının yasaklandığına ilişkin uyarının asıldığı anın görüntülerini paylaştı.

Sosyal medyada yayılan görüntüler resmi herhangi bir açıklama yapılmadan yasağın kabullenmesi nedeniyle tepki topladı.

Asılan ilanda "Değerli müşterilerimiz Bakanlık kararı gereği marketlerimizde 30 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında alkollü içki satışı yapılmayacaktır" denildi.

cansu-simsek.jpg

İÇKİ YASAĞINA DAİR MADDE YOK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede de tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmuyor.

Genelgenin marketler ile ilgili maddesinde şu ifadelere yer verilmişti:

“Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.”

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tekel bayilerinin açık olup olmayacağı konusunda gelen soruyu yanıtladı: "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar