Marketlerden müşterilere tuzak: Sakın bakmadan almayın!

Marketlerden müşterilere tuzak: Sakın bakmadan almayın!
İstanbul’da birçok süpermarket zincirin son kullanma tarihi geçen ürünlere raflara sürüyor. Vatandaşlardan art arda gelen şikayetler zabıta ekiplerini harekete geçirdi.

İstanbul’daki marketlerde bu kez de tarihi geçmiş ürünlerin satıldığı ile ilgili skandal iddialar ortaya atıldı. Kimi sosyal medyadan tarihi geçmiş ürünlerin fotoğraflarını yayınladı, kimi de ihbar etti. Tüketicilerin raflarda son kullanım tarihi geçmiş olan ürünler olduğunu iddia etmesi üzerine Bağcılar Belediyesi zabıta ekipleri düğmeye bastı.


İddiaya göre sürekli artan fiyatlar nedeniyle stoklama yöntemine başvuran süpermarketler, yapacakları stokları ayarlayamayınca ellerinde kalan fazla malları son kullanma tarihi geçmiş olmasına rağmen raflara sürmeye devam ediyor. Şarküteri ürünleri, çikolata ve bisküviler, süt ürünleri ve daha birçok reyonda pek çok son kullanma tarihi geçmiş ürün bulunmakta. Tarihi geçmiş ürünlerin bu kadar sık reyonlarda yer alması bunun bilinçsiz bir hatadan çok marketler tarafından başvurulan bir yöntem olduğunu gözler önüne seriyor. 

Marketlerde alışveriş yapan tüketiciler gördüklerini anlatırken “Tavuk olsun, mantı olsun, salça olsun… Son kullanma tarihi geçmiş ürünler raflarda satılıyor” ifadelerini kullanarak tarihi geçen ürünlerin de indirime sokulduğunu iddia etti.

ÇOCUK ÜRÜNLERİNDE BİLE SAHTEKARLIK YAPILIYOR

Yoğun şikayetler üzerine denetime çıkan zabıta ekipleri ise gördüklerine inanamadı. Yapılan denetimlerde kolilerce son kullanma tarihi geçmiş ayranlar, çocuk gıdaları ve kefirler tespit edildi. Ayrıca denetimlerde yine çocukların tüketeceği tarihi geçmiş milkshake ve süt burger gibi ürünler de ele geçirildi. Son kullanma tarihi 3-5 gün değil aralarında 3 ay, 5 ay, 10 ay bile geçmiş olanların olması ise şoke etti.



TARİHİ GEÇEN GIDALAR İMHA EDİLDİ

Denetimlerin ardından ellerinde market raflarında son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle zabıta amirliğine geri dönen ekipler raflardan topladıkları kutu kutu peynirleri, kremaları ve muzlu sütleri imha ettiler.  Bağcılar Zabıta müdürü Zikri kılıç yapılan denetimlerin ardından yaptığı açıklamada “Bugün 5-6 mahallede denetim yaptık. Son kullanma tarihi geçen ürünleri topladık. Bu ürünleri imha edip ceza yazıyoruz’ dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar