Marketlerde yeni dönem başladı! Etiketlerde artık o ifadeler olmayacak

Marketlerde yeni dönem başladı!  Etiketlerde artık o ifadeler olmayacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, marketlerde satılan ürünlerin etiketlerinde kullanılan ifadeleri mercek altına aldı. Bakanlık, tüketicileri yanıltan ve kafa karıştıran‘… Tadında’, ‘… lezzeti’, ‘... keyfi ” gibi ifadeler ürün satılırken artık kullanılmayacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilerin daha iyi korunması için gıda etiketlerinde önemli değişiklikler yapacaklarını belirtti. Yumaklı, sağlıklı ve güvenilir gıda tedariki için Gıda Kodeksi'nde yapılan ve yapılacak düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu düzenlemeler arasında, ürün isimlerinin belirgin ve standart bir biçimde yazılması, yanıltıcı görsellerin kullanımının engellenmesi gibi önlemler bulunuyor.

640xauto.webp

TÜKETİCİNİN KAFASINI KARIŞTIRAN İFADELERE İZİN YOK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, market raflarında tüketicilerin dikkatini çekmek için kullanılan ifadelerin sınırlanacağını ve yanıltıcı olabilecek ifadelerin yasaklanacağını vurguladı. Artık ürünlerin içeriğiyle uyumsuz ifadelerle satılamayacağını belirten Bakan Yumaklı, örneğin sadece çilek aroması içeren bir ürünün üzerinde çilek görseli kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Benzer şekilde, ürünlerin içeriklerini yanıltıcı bir şekilde tanımlayan ifadelerin de yasaklanacağını belirtti.

ii.jpg

ŞİKÂYETLERE 15 GÜNDE CEVAP

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlama görevine vurgu yapan Yumaklı, tüketicilerin şüphelendikleri ürünleri ihbar etmeleri için ALO 174 Gıda Hattı'nın yanı sıra WhatsApp İhbar Hattı'nın da bulunduğunu dile getirdi. Bakanlık, şikayet ve ihbarları en geç 15 gün içinde cevaplayarak tüketicilerin güvenini sağlamayı hedefliyor.

rrf.jpg

GIDA DENETÇİLERİ İŞ BAŞINDA

Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimlerin sıkı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Yumaklı, sahtekârlara göz açtırmayacaklarını ve gıda güvenliğini sağlamak için gıda denetçilerinin aktif bir şekilde çalıştığını belirtti.

“GÖNÜLLÜ GIDA DENETÇİSİ OLUN”

Son olarak, Bakan Yumaklı, vatandaşları gönüllü gıda denetçisi olmaya çağırarak, gıda güvenliği konusunda toplumsal bir duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar