Mansur Yavaş: Bizden öğrenecekleri çok şey var

Mansur Yavaş: Bizden öğrenecekleri çok şey var
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Gerçek belediyeciliği öğreteceğiz' diye söylemiştim. Belediyecilik budur, daha bizden öğrenecekleri çok şey var" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi'nde yapılan Dijital Hayvanat Bahçesi'nin inşaatı aşamasında gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Gerçek belediyeciliği öğreteceğiz" sözünü hatırlatarak, bu sözünü hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan eski hayvanat bahçesinin uzantısı olan Dijital Hayvanat Bahçesi projesinin, dünya genelinde benzeri olmayan bir girişim olduğunu ifade eden Yavaş, projenin sadece dijitalle tanışmak açısından değil, aynı zamanda gençlerin ve çocukların hayvanları daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla tasarlandığını vurguladı. Yavaş, bu dijital alanın sürekli güncellenecek olmasıyla binlerce farklı hayvan türünü ziyaretçilere sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, projenin yanı sıra Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan geniş alanın bir bölümünün Evcil Hayvanlar Parkı projesine ayrıldığını ve bu parkın inşaatının devam ettiğini belirtti. Yavaş, "Malum bütün dünyada, vahşi doğada bulunan hayvanların kafese kapatılması istenmiyor. Biz de bu nedenle dijital hayvanat bahçesi projemizi hayata geçirdik" şeklinde konuştu.

Projede aynı zamanda eski çağlardan günümüze kadar olan hayvan görüntülerinin yanı sıra gökyüzü manzaralarının da yer alacağını ifade eden Yavaş, bu detayın özellikle çocuklar için eğlenceli bir deneyim sunacağını söyledi. Gezeravcı Alper Bey'in ardından gökyüzüne olan ilginin arttığını belirten Yavaş, bu projenin çocukların astronomiye olan merakını da canlandıracağını belirtti.

Sosyal yardımlar konusunda yapılan eleştirilere de yanıt veren Yavaş, belediyenin sosyal sorumluluklarını yerine getirmek adına bütçenin önemli bir kısmını sosyal desteklere ayırdıklarını belirtti. Keçiören'de 50 bine yakın vatandaşa destek verdiklerini ifade eden Yavaş, diğer adayların vaatlerini eleştirerek, "Bizim önceliğimiz vatandaş. Vatandaşın eğitimi, huzuru, vatandaşın konfor içinde yaşaması" dedi.

Son olarak, Turgut Altınok'un belediyenin parayı vatandaşın cebinden alıp yine vatandaşa verdiği eleştirisine de yanıt veren Yavaş, belediyenin kaynakları vatandaşın çıkarları doğrultusunda kullanıldığını belirterek, "Ankara halkının tertemiz parasını, boşa götürmeden gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda harcıyoruz" dedi. Yavaş, "Demek ki doğru işler yapıyoruz ki diğer adaylar da bizim yaptığımız işlere 'yapacağız' diyor. Bu, gerçek belediyeciliğin bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar