Mandalina hasadı başladı: Son 10 yılda bir ilk yaşandı

Mandalina hasadı başladı: Son 10 yılda bir ilk yaşandı
Mandalina hasadı Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı. Bodrum Belediyesi ilçe genelindeki üreticilerden coğrafi işaretli Bodrum mandalina alımlarını yaptığını açıkladı.

Bodrum Belediyesi, ilçede bulunan üreticilerden coğrafi işaretli Bodrum mandalinayı satın alıyor. Bodrum Belediyesi, S.S. Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (TARKO) iş birliğiyle gerçekleştirdiği çalışma kapsamında mandalina alımlarını sürdürüyor. Bu iş birliğiyle üreticilere destek olmayı ve markalaşmış Bodrum mandalinalarını tüketicilere ulaştırmayı amaçlayan çalışma, ziraat mühendisleri tarafından yapılan saha gezileriyle şekilleniyor.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, üreticilerden gelen taleplere uygun olarak mandalina bahçelerini ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerde hastalıksız, uygun kalibrede ve reyon satışına uygun mandalinalar seçilerek alım işlemleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca, haftalık sipariş miktarına göre kesim yapılan bahçelere boş kasalar bırakılarak üreticilere destek sağlanıyor.

mandalina-ic-foto.jpg

Üreticiler, kendi hasatlarını gerçekleştirdikten sonra Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından tartılarak satın alma işlemi yapılıyor. Satın alınan Bodrum mandalinaları, coğrafi işaretli ürün etiketiyle zincir marketlere gönderilerek tüketicilere sunuluyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yapılan çalışmalarla ilgili olarak mandalina bahçelerinin yok olmaması için yıllardır mücadele ettiğini ve üreticilere destek olduğunu belirtti.

Mandalina üreticisi Dursun Dıngıl, Bodrum Belediyesine mandalinaların değerlendirmesi ve dökülmekten kurtarması nedeniyle teşekkür etti. Dursun Dıngıl, basit görünen bu hizmetin aslında büyük bir emek gerektirdiğini belirterek, bu tür hizmetlerin devam etmesini umduğunu ifade etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar