Manchester City Inter'i devirdi: Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Manchester City Inter'i devirdi: Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu
UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçında İngiliz ekibi Manchester City, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda İtalyan takımı Inter ile karşı karşıya geldi. Müsabaka Manchester City'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Bu sonuçla City, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasının ilk kez sahibi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçında İngiliz ekibi Manchester City, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaştığı İtalyan takımı Inter’i 1-0’lık skorla mağlup etti.

m1.jpg

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasının ilk kez sahibi oldu.

Manchester'a galibiyete getiren maçın tek golü 68. dakikada Rodri'den geldi.

KUPA İLKAY GÜNDOĞAN'IN ELLERİNDE

Müsabakanın ardından kupa törenine geçildi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, platforma Şampiyonlar Ligi Kupası’nı getirdi.

Maçın adamı finalde golün sahibi olan Rodri seçildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve iki ülkenin federasyon başkanları törende yerini alırken, ilk olarak maçın hakemi Marciniak ve yardımcılarına madalyaları takdim edildi.

ko.jpg

Finalin kaybeden takımı olan Inter, taraftarlarının tezahüratları ve Cityli oyuncuların alkışlarıyla platforma çıktı. Daha sonra Manchester Cityli oyuncular ve teknik heyet tek tek platforma gelerek madalyalarını aldı. Son olarak İlkay Gündoğan madalyasını aldıktan sonra kupayı aldı ve takımla birlikte havaya kaldırdı.

Kupanın yükselmesiyle birlikte futbolcular kendi taraftarlarının olduğu tribünlere giderek coşkuyu paylaştı. Şampiyonluk yaşayan takımın oyuncuları tek tek kupayla objektiflere poz verirken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar