Malatya'da şiddetli deprem

Malatya'da şiddetli deprem
AFAD, saat 17.02'de merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Yaşanan deprem civar illerden de hissedilirken, kameralara yansıyan görüntülerdeki toz bulutu yaşanan doğa olayının korkutuculuğunu gözler önüne serdi.

MALATYA'DAKİ DEPREMİN ARDINDAN KORKUTAN GÖRÜNTÜLER...

Merkez üssü Malatya''nın Pütürge ilçesi olan ve saat 17.02''de gerçekleştiği açıklanan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 6.72 kilometre derinliğinde kaydedildi. 

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. 

 

Deprem, Pütürge’nin yanı sıra çevre ilçelerle kent merkezinde de hissedildi.

TOZ BULUTU KALKTI

5,2 büyüklüğünde deprem anında büyük bir toz bulutu kalktığı görüntülendi.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya''nın Pütürge ilçesinde saat 17.02''de meydana gelen 5,2 büyüklüğünün ardından 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin, saat 18.37''de ve 8,28 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Bölgede, 5,2''lik depremin ardından 24 sarsıntı kaydedildi.

BAKAN KURUM''DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya''nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin Twitter''daki hesabından açıklama yaptı. Bakan Kurum, "Malatya''nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya''mıza ve ülkemize geçmiş olsun" dedi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, "Çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya yaralanma yönünde bir duyum almadık. Sadece bir mahallemizden bir evde hasar oluştuğuna yönelik jandarmadan bilgi geldi" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar