Malatya'da ağır hasarlı bina çöktü: 1 kişi can verdi

Malatya'da ağır hasarlı bina çöktü: 1 kişi can verdi
Malatya’da 3 katlı ağır hasarlı bir bina çöktü. Enkaz altında kaldığı öğrenilen bir kişiyi arama çalışması başlatıldı. Çalışma sonucunda hurdacılık yaptığı öğrenilen 29 yaşındaki Oktay Cücün isimli vatandaşın cansız bedeni çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Malatya’da ağır hasarlı olduğu öğrenilen Battalgazi ilçesi Sancaktar Mahallesi Otçu Sokak''ta bulunan 3 katlı bir bina çöktü.

ENKAZDA KALAN KİŞİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMASI

Olayda Oktay Cücün (29) adlı bir kişinin enkaz altında kaldığı öğrenildi. Enkazda kalan genç için itfaiye ve AFAD tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Hulusi Şahin, gazetecilere, 3 katlı ağır hasarlı ve boşaltılmış binanın kendiliğinden yıkıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Bina içinde 4 hurdacı kapı pervazlarını sökmeye çalışıyorlarmış. Bina yıkılmaya başlayınca 3''ü kaçıyor 1''i maalesef enkaz altında. Arkadaşlarımız çıkarmaya çalışıyorlar. Ağır hasarlı binalara her ne sebeple olursa olsun asla girilmemesi gerekiyor. Buralardan kapı pencere sökmek ya da benzeri şeyler almak için herhangi bir hamlede bulunmamak gerekiyor. Çünkü binaların yapısal bütünlüğü bozulmuş, her an yıkılabilir.

En ufak bir titreşimde bu binalar yıkılabilir. Şehrimizde 35 bin civarında böyle ağır hasarlı bina var. Bu binaların yıkımı zaman alacak. Bu binalara girilirse hayati tehlike olur. Bugün burada gördüğümüz maalesef bunun bir örneği oldu. Sizin aracılığınızla yine söylüyorum lütfen ağır hasarlı binalardan uzak duralım."

ENKAZDAN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

Enkazda yapılan arama kurtarma çalışması sonucunda 29 yaşındaki Oktay Cücün''ün cansız bedeni çıkaerıldı.

 

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar