Malatya Yeşilyurt Belediyesi'ndeki insan kaçakçılığında daveti yapan kişi ortaya çıktı! Habertürk'ten Sevilay Yılman'a konuştu

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'ndeki insan kaçakçılığında daveti yapan kişi ortaya çıktı! Habertürk'ten Sevilay Yılman'a konuştu
Malatya, Yeşilyurt Belediyesi tarafından "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek" projesi kapsamında Eylül 2020'de Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün aylardır ülkeye geri dönmedikleri ortaya çıkmıştı. Almanya'dan "İnsan kaçakçılığı" organizasyonuna aracılık yaptığı iddia edilen iş insanı Ersin Kilit, Habertürk'ten Sevilay Yılman'a konuştu.

AKP'li Yeşilyurt Belediyesi tarafından Eylül 2020'de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi' için Almanya'ya gönderilen 45 kişiyi yurt dışına gönder 2'si dönmüş 43'ü ise geri dönmemişti.  CHP'li meclis üyelerinin yaşanan skandal olayı ortaya çıkartması sonrasında olayın araştırılması için müfettiş görevlendirilmişti.

Türkiye halen AKP'li belediyenin skandal olayını konuşmaya devam ederken, Almanya ayağını organize ettiği iddia edilen iş insanı Ersin Kilit sessizliğini bozdu.

"SİZ GELİN SİZİ DE MİSAFİR EDEYİM"

Habertürk'ten Sevilay Yılman'ın "Nasıl dahil oldun sen bu olaya?" sorusuna yanıt veren Ersin Kilit “Valla bizim dahil olduğumuz bir şey yok! Buraya Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nden beş kişi geldi. Biz de misafir ettik. Biliyorsunuz bizim kültürümüzde vardır misafirperverlik. Geldiler bize misafir oldular 4-5 gün sonra gittiler…” ifadelerini kullandı.

"İNSAN KAÇIRACAKLARINDAN HABERİM YOKTU"

"Beni 51 gazeteci aradı ama ben bir tek sizinle konuşmak istedim" diyen Kilit, "Çünkü siz araştırıyorsunuz, yazıyorsunuz. Ben burada kullanıldım. Hem Ali Ayrancı kullandı beni hem de belediyedekiler. Benim şimdi başım büyük belada burada. Ben 9 yaşımdan beri Almanya’dayım. Bir tane dosyam yoktu. Şimdi Alman polisi de, savcısı da peşimde. İnanın bana lütfen. 4 tane çocuğum var. Bu olayın sorumlusu olarak beni gösterirseniz Almanya’da sıkıntıya düşerim…Tamam… Daveti ben yaptım doğru ama benden istediler. Belediyeden aradılar. İnsan Hakları mı ne! (Araya girip düzeltiyorum; İnsan Kaynakları) He işte… Oradan aradılar… Dediler ki pasaport için böyle bir belge lazım. Bana bir tane yazılı hazır metin yolladılar. Ben de altına imzamı attım. Ama bilmiyordum böyle şeyler olduğunu… İnsan kaçıracaklarından haberim yoktu…" şeklinde konuştu.

CHP'Lİ AĞBABA SÜLEYMAN SOYLU'YA SORDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlamasını isteyerek TBMM'ye soru önergesi vermişti. 

Önergede, AKP'li Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla yurt dışına çıkan kişilerin kim olduğunu ve bu kişiler haklarında herhangi bir suç isnadı bulunup bulunmadığını sordu.

Somut açıklama yok

Sorumlulara hangi yaptırımların uygulanacağını da soran Ağbaba, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"AKP'li belediyenin, belediye imkanlarını kullanarak kim oldukları belirsiz kişilerin Almanya'ya kaçmasına önayak olduğunu ortaya çıkardık. Eğer CHP'li belediye meclis üyelerimiz olmasaydı, bu olaydan kimsenin haberi olmayacaktı. Tam yedi ay boyunca hem belediye, hem valilik hem de İçişleri Bakanlığı üç maymunu oynuyor. Biz konuyu gündeme taşıyınca gece yarısı açıklamalar yapıldı ama somut bir açıklama yapılmadı. Ortada belediye meclisi kararı, valiliğe yapılan başvuruların belgeleri var."

İnsan kaçaklığı mı?

"Her şey ortada, bir tek bu kişilerin kim olduğu gizli. Lamı cimi yok, bunun adı insan kaçakçılığıdır. Sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. AKP'li belediyede yaşanan bu skandal, yurtdışına kaçma talebinin ne derece yaygınlaştığını da bizlere gösteriyor. Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla yurtdışına kaçanların durumunu henüz bilmiyoruz, haklarında suç olabilir ancak olmasa bile ülkemizin geneline baktığımızda ülkenin gidişatından duyulan büyük bir memnuniyetsizliğin olduğu da bir gerçek."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar