Malatya depremi sonrası dört deprem uzmanı tek bir şey söyledi

Malatya depremi sonrası dört deprem uzmanı tek bir şey söyledi

6 Şubat’ta felaketi yaşayan Malatya’da dün meydana gelen deprem sonrasında uzmanlar tek tek uyardı. 4 uzman da tek bir şey söyledi!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinde yıkım ve can kaybı yaşayan illerden biri olan Malatya’da artçı depremler meydana gelmeye devam etti.

Gözler yeni bir deprem olur mu endişesiyle uzmanlar çevrilmişken, Malatya dün bir kez daha sallandı. AFAD’nın büyüklüğünü 4,4, derinliğini 7 kilometre olarak açıkladığı deprem sonrası endişeler arttı.

Kısa süre etkisini gösteren depremin ardından deprem uzmanlarından birer birer açıklamalar geldi. Kim hangi kritik noktayı işaret etti? Malatya depreminin sebebi ne? İşte detaylar…

Yalova'da korkutan deprem! 3.6 ile sallandı - Günün Haberleri

OSMAN BEKTAŞ: 4,1 ARTÇI DEPREMİNİN BENZERİ

Sosyal medya hesabından deprem sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Osman Bektaş, son depremlerin Malatya için tehdit unsuru olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

2023 Maraş deprem çiftinden sonra 16 Şubat 2024’de gerçekleşen 4,1 artçı depreminin benzeridir. Her iki deprem Malatya Fayı'nın gerilme altında olduğunu ve Malatya için bir tehdit unsuru olduğunu hatırlatıyor. Artçılar devam edebilir.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan yurttaşlara uyarı: En büyük hasarı artçılar verecek - Son Dakika Siyaset,Türkiye Haberleri | Cumhuriyet

AHMET ERCAN: M5,5'DAN KÜÇÜK DEPREMLERİN OLMASI OLAĞAN

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, artçı olduğunu vurgulayarak depreme ilişkin “2023'de olan 11 il depremi artık sönüşe geçti. Sönüş evresinde M5,5'dan küçük yıkımsız depremlerin olması olağandır. Çok hızlı bir biçimde yapılan deprem konutları yaraları bir ölçüde dindirecektir. Depremin T.C'ye çıkışı 130 milyar dolar dolayındadır. Yeni Kahramanmaraşlar olmasın” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'daki depremin ardından uyardı İhlas Haber Ajansı

BATURHAN ÖĞÜT: ENERJİYİ BÜYÜK ÖLÇÜDE BOŞALTTI”

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt de “artçı bir deprem” diyerek şunlara dikkat çekti:

Malatya fay zonu dedeyazı köyüne kadar 7,6'lık deprem de kırıldı yanı sıra Malatya fay zonu'na paralel doğrultuda K-G doğrultulu bir kırık mevcut ve bu kırık üzerinde 1121 yılında 7,5'lik deprem olmuş ve bölge rahatlamış büyük deprem üretecek enerjiyi büyük ölçüde boşalttı. Endişeye gerek yok.

Baturhan Öğüt®️⛏???? (@QuakeResearche) / X

RAMAZAN DEMİRTAŞ: ANORMAL BİR DURUM YOK

Dr. Ramazan Demirtaş ise şöyle uyardı: Akçadağ'ın 15 km GB'sında, Çardak Fay Zonunun doğu ucundaki açılmalı büklüm bölgesinde 4.4'lük Mw=7.6'lık Çardak depreminin artçı depremi oldu. Bu büklüm bölgesinde 3.0<M<5.7=820 artçı deprem oldu. Anormal bir durum yok.

ekran-goruntusu-2024-06-17-092453.png

ekran-goruntusu-2024-06-17-092518.png

ekran-goruntusu-2024-06-17-092600.png

ekran-goruntusu-2024-06-17-092646.png

İlgili Haberler