Fatih Altaylı ünlü bankanın Türkiye planını deşifre etti! Soyuluyorsunuz

Fatih Altaylı ünlü bankanın Türkiye planını deşifre etti! Soyuluyorsunuz

Gazeteci Fatih Altaylı, ABD’li bankanın Türkiye’deki “soygun” planını deşifre etti.

Gazeteci Fatih Altaylı, “Siz vergi ödeyin ki ABD’liler zengin olsun” başlıklı köşe yazısında Türkiye’nin nasıl yavaş yavaş soyulduğuna dikkat çekti.

ekran-goruntusu-2024-06-17-082704.jpg

“TÜRKİYE SOYULUYOR”

ABD'li banka devinin yatırımcılarına "Türkiye'de hesap açın" önerisinde bulunduğunu belirten Altaylı, şunları kaleme aldı:

“Soyuluyorsunuz” haberiniz olsun. Hem de ne soyulmak. Amerika Birleşik Devletleri’nin 50 eyaletinde ve 40 farklı ülkede şubeleri olan, 46 milyon müşterili Bank of America, her ay müşterilerine “Letter to investors” adı altında yatırım tavsiyeleri içeren bir mektup yollar. Bank of America’nın bu ayki yatırım tavsiyeleri arasında ilk sırayı ne alıyor biliyor musunuz! Türkiye. Banka, yatırımcılarına “Türkiye’de banka hesabı açın” tavsiyesinde bulunuyor. Bu ne demek biliyorsunuz değil mi! Türkiye soyuluyor demek.

Bank of America bugün 1,7 milyar TL net alım yaptı! İşte BOFA'nın en çok aldığı hisseler - Rota Borsa

BANK OF AMERİKA NEREDE? KAÇ ŞUBESİ VAR?

Merkezi Charlotte, Kuzey Karolina'da bulunan Bank of America Corporation, bankacılık ve finansal hizmetler alanında faaliyet gösteren küresel bir dev olarak biliniyor. Toplam varlıklar açısından Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük ikinci bankası olan Bank of America, aynı zamanda toplam gelir açısından da ülkenin en büyük beşinci şirketi konumunda.

ekran-goruntusu-2024-06-17-082732.jpg

ABD'nin tüm eyaletlerinde ve dünya genelinde 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 57 milyonu aşkın müşterisi ve 5600'den fazla şubesi ile geniş bir hizmet ağına sahip.

Mart 2014'te ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Bank of America'nın da aralarında bulunduğu 16 bankaya, Libor faiz oranlarının belirlenmesinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle dava açtı. Bu dava, bankanın itibarını sarsmakla birlikte, finansal düzenlemeler ve şeffaflık konularında önemli tartışmaları da beraberinde getirdi.

İlgili Haberler