Mahmutbey gişelerinin kaldırılması için Ulaştırma Bakanlığı'na dava açıldı

Mahmutbey gişelerinin kaldırılması için Ulaştırma Bakanlığı'na dava açıldı
Tüketiciyi Koruma Derneği, Mahmutbey gişelerinin kaldırılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Müdürlüğü'ne dava açtı. Vatandaşları mağdur ettiği belirtilen gişelerin kaldırılması için İzmir'de bulunan Narlıdere gişeleri emsal gösterildi.

Gişelerin kaldırılması için dava açıldı

Tüketiciyi Koruma Derneği, (TÜKODER) Mahmutbey gişelerinin kaldırılması talebiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Müdürlüğü'ne dava açtı.

TÜKODER, İstanbul-Edirne istikametinde, TEM Otoyolu üzerinde bulunan Mahmutbey ve Ispartakule gişelerinin özellikle Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir gibi kalabalık nüfuslu ilçelerde yaşayan vatandaşları mağdur duruma düşürdüğünü belirtti. Davaya ilişkin konuşan TÜKODER Başakşehir Şube Başkanı Aydan Kara, söz konusu gişelerin bulunduğu yerin şehir merkezinin göbeğinde kaldığını ve şehir içi ulaşımda para ödemek zorunda kalarak, diğer yerleşim yerlerindeki kişilerle aralarında bir eşitsizlik olduğunu, bu eşitsizliğin hukuka da aykırı olduğunu belirtti.

"ŞEHRİN MERKEZİNDE GİŞE OLMAMALIDIR"

T24'ün haberine göre; TÜKODER, dava dosyasında "Adı geçen gişelerin olduğu yer, yolun yapıldığı 1988 yıllarında TEM otoyolunun İstanbul yönünden başlangıcı sayılabilirse de; bugün için bunu kabul etmek mümkün değildir. Gişelerin bulunduğu noktalar bugün için şehir merkezinin göbeği haline gelmiştir. Yukarıda da belirttiğimiz adı geçen noktalar şehir içi ulaşımın sağlandığı noktalardır. Şehirlerarası noktalarla hiçbir ilgisi yoktur. Paralı olmamalıdır" diyerek gişelerden alınan ücretin kaldırılmasını talep etti.

NARLIDERE GİŞELERİ EMSAL GÖSTERİLDİ

TÜKODER, açtıkları davada, Eski Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Narlıdere gişelerini kaldırdığını hatırlatarak; "Aynı durumda İzmir –Çeşme ulaşımını sağlayan otoyol da yapıldığı ve hizmete girdiği zamanlarda, İzmir il merkezinin başlangıcı olarak Narlıdere ilçesi belirlenmiş olup, gişeler o noktaya kurulmuştu. Ancak daha sonra şehrin gelişmesi, genişlemesi ve yeni oluşumlar karşısında Narlıdere ilçesi ve Çeşme’ye doğru ondan sonraki Güzelbahçe ilçesi merkez haline gelip, adı geçen Narlıdere gişesinden sonraki yollar şehir içi yollar haline dönüşmüştür.

"2014 yılı yerel seçimlerinde önceki dönemlerde uzun yıllar Ulaştırma Bakanlığı ve daha sonra da Başbakanlık yapmış olan Binali Yıldırım; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştu. O tarihlerde Narlıdere ,Güzelbahçe ve ayrıca Seferihisar’da oturan kent sakinlerinin ve bu ilçelerin belediye başkan ve adaylarının yukarıda belirttiğimiz gerekçelerdeki gibi gişelerin bulunduğu yerin şehir merkezinin göbeğinde kaldığı ve şehir içi ulaşımda mağdur oldukları, para ödemek zorunda kaldıkları, diğer yerleşim yerlerindeki kişilerle aralarında bir eşitsizlik olduğu, bu eşitsizliğin hukuka da aykırı olduğu düşüncesiyle adı geçen gişelerin kaldırılmasını talep etmişlerdir. Bu talep karşısında davalı kurum yargıya dahi başvurmaya fırsat vermeden talepleri kabul edip, gişeleri kaldırmıştır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar