Mahkemeden Trump kararı: 10 gün ertelendi!

Mahkemeden Trump kararı: 10 gün ertelendi!
New York Temyiz Mahkemesi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın dolandırıcılık davasında ödemek zorunda olduğu 454 milyon dolarlık cezanın tahsilatını ertelemeye yönelik bir karar verdi. Ancak, bu erteleme için Trump'ın 175 milyon dolarlık bir teminatı 10 gün içinde yatırması gerekiyor.

Trump'ın avukatları, 454 milyon dolarlık büyük bir miktarı temin etmenin "imkansız" olduğunu belirterek, Temyiz Mahkemesi'nden tahsilatın ve olası yediemin işlemlerinin durdurulmasını talep etti.

Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, New York Temyiz Mahkemesi'nin kararına uymayı kabul ettiğini ve mahkemenin istediği 175 milyon dolarlık teminatı tahvil, menkul veya nakit para olarak sağlayacağını duyurdu.

Eski ABD Başkanı ve çocuklarının New York'taki kamu davasında, Trump'ın şirketlerinin ve mülklerinin değerini şişirerek daha iyi kredi ve sigorta koşulları sağlamak amacıyla sahtekarlık yaptığı tespit edilmişti.

1200x675-cmsv2-6ff75971-25fd-5f52-b5ab-8899f2940dbf-8327642.webp

Trump, New York eyaletinde üç yıl boyunca ticaret yapması, çalışması veya yönetici olarak görev yapması yasaklanmıştı.

New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan davada, Trump'ın Mar-a-Lago malikanesi, Manhattan'daki Trump Tower'daki çatı katı dairesi ve çeşitli ofis binaları ile golf sahalarını aşırı değerlendirerek dolandırıcılık yaptığı belirlenmişti.

Ayrıca, Trump'ın "sus payı" olarak bilinen davadaki duruşması için mahkemeye çıktığı belirtiliyor. Hakim, jüri üyelerinin katılımıyla yapılacak duruşmaların 15 Nisan'da başlamasına karar verdi.

temyiz-mahkemesi-trumpin-cezasini-175-milyon-dolara-indirdi-awlr-cover.webp

Trump, 10 yıl önce Stormy Daniels adlı kadına ödeme yaptığı iddialarıyla ilgili olarak da New York'ta cezaî suçlamalarla yargılanacak. Daniels'la ilişkisini reddeden Trump, Michael Cohen aracılığıyla ödeme yaptığı iddialarını kabul etmiyor.

Bu dava, Trump'ın New York'ta cezaî suçlamalarla yargılanan ilk ABD Başkanı olması nedeniyle tarihe geçecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar