Mahkeme 2 halk plajı için yürütmeyi durdurdu

Mahkeme 2 halk plajı için yürütmeyi durdurdu
Antalya'daki Phaselis antik kenti sınırları içerisinde yapımına başlanan 2 ayrı halk plajı projesine karşı açılan davada Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi, uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabilecek nitelikte olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya''nın Kemer İiçesine bağlı antik Likya kenti Phaselis''in sınırları içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı''na bağlı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, 1''inci Derecede Arkeolojik Sit Alanı niteliğindeki Alacasu ve Bostanlık koylarında halk plajı inşasına başladı. ''Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi Yapım İşi'' adıyla ihale edilen proje kapsamında başlatılan çalışmalarda, Alacasu (Cennet) Koyu''nda 480 metrekarelik beton temeller atılırken, kamuoyu tepkileri nedeniyle beton temellerin bir kısmı kaldırıldı, diğer taraftan Bostanlık Koyu''nda da başlatılan halk plajı yapımı inşa çalışmaları başlatıldı.

2 farklı koydaki halk plajı projesi inşaatlarına karşı Peyzaj Mimarları Odası adına avukatlar Tuncay Koç ve Emre Altınok tarafından yürütmeyi durdurma ve projelerin iptali istemiyle dava açıldı. Davada, yapılan ihale işleminin dünyaca ünlü 1''inci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis antik kentine, zaten can çekişmekte olan Milli Park''ın kaynaklarına ve caretta carettaların yuvalama alanlarına zarar vereceği belirtildi. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar