Maganda kurbanı Emir Yuşa'nın babasından ibretlik Eren Bülbül örneği: 'Sizler de katilsiniz'

Maganda kurbanı Emir Yuşa'nın babasından ibretlik Eren Bülbül örneği: 'Sizler de katilsiniz'
Trabzon'da başına isabet eden yorgun mermi nedeniyle 2 yıl önce hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı’nın babası Mustafa Atıcı, "Eren'i PKK’lı teröristler katletti, şehit etti. Benim oğlumu da sivil terörist şehit etti. Silahla kutlama olmaz, silah ölüm aracıdır sizler de bir katilsiniz" dedi.

Trabzon’da fındık bahçesinde başına isabet eden yorgun mermi nedeniyle hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı’nın ölümünün 2. yıl dönümü dolaysıyla farkındalık oluşturmak amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya Emir Yuşa Atıcı'nın ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de katıldı.

"BİR İNSANIN BİR ANLIK ZEVKİ İÇİN İNSANLAR BİR ÖMÜR BOYU ACI ÇEKİYOR"

Baba Atıcı, havaya ateş edilmemesi gerektiğini ve bir anlık zevk için insanların bir ömür acı çektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"İki sene önce bu zamanlarda bu saatlerde evladımız Emir Yuşa maalesef can çekişiyordu. Bir süre sonra da hayatını kaybetti. Biz ailesi olarak iki senedir bunun acısını yaşıyoruz, bu acıyla beraber yaşıyoruz. Bir insanın bir anlık zevki için insanların bir ömür boyu acı çekmesi çok mantıksız, çok saçma. Havaya neden mermi sıkılır bunu öncelikle çözmemiz lazım neden havaya mermi sıkılır? Neden bu insanlar bu hale getirilir?

Sürecin başından beri yanımızda olan Trabzon Barosu, Trabzon Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı soruşturmayı halen devam ettiriyorlar. Dün de beraberdik yaşanan süreci anlattılar. En kısa zamanda inşallah bir noktaya ulaşmak istiyoruz, katilinin bir an önce bulunmasını istiyoruz hak ettiği cezayı almasını istiyoruz bunun için uğraşıyoruz.

Geçen sene Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarında bir evladımızın dahi silah atmamasını sağladık demek ki istesek yapabiliyoruz bu yapılabiliyormuş bu şehirde ama şu geldiğimiz noktada Trabzon’umuz maalesef Türkiye’deki en çok yorgun mermi denilen, katil mermiyle ölümlerin olayların yaşandığı şehir olarak anılıyor. Rica ediyorum havaya mermi sıkmayın bunu yapanı gördüğünüzde kayıt altına alın, gerekli birimlere haber verin ki bunlar gerekli cezayı alsın, bu olayların önüne geçilebilsin.

"BU OLAYIN BAŞINIZA GELMEYECEĞİNİN GARANTİSİ YOK"

Ben evladımı kaybettiğim zaman Kerem Can’ımızın babası İsa Bey hiçbir şeyden haberi yoktu bana üzülüyordu. 1,5 sene sonra aynısı başına geldi kardeşimin o da evladını kaybetti. Bu olayın yarın öbür gün sizin başınıza gelmeyeceğinin garantisi yok. Bakın şu anda burada duruyoruz hiçbirimizin şu anda garantisi ve can güvenliği yok. Devlet büyüklerimizden isteğim bir an önce bireysel silahlanmayla alakalı yasaların çıkartılması.

"EREN'İ PKK'LI TERÖRİSTLER OĞLUMU DA SİVİL TERÖRİSTLER..."

Özellikle bu yorgun mermi olaylarında, ölümle yaralanmalarda kasten öldürmekten, kasıtla öldürmekten, cinayetten yargılanmalı. Bugün Eren Bülbül’ün şehit olduğu gün benim oğlumun da şehit olduğu gün. Eren'i PKK’lı teröristler katletti şehit etti, benim oğlumu da sivil terörist şehit etti. Senin insanların bulunduğu alanda havaya ateş etmen gibi bir lüksün yok, olmaması lazım. Kutlama mı yapıyorsun silahla kutlama olmaz. Silah ölüm aracıdır sizler de bir katilsiniz. Buradan oğlumun katillerini tanıyanlara seslenmek istiyorum unutmayın ki bir gün gelecek bunun hesabını vereceksiniz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar