Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Madalyalar -7-

Para Dans Sporu Mainhatten Cup 19-21 Ağustos Tarihleri arasında Almanya''nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirildi. Organizasyona 16 farklı ülkeden 60 sporcu katılım sağladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Para Dans Sporcuları Abdulkadir Ünal, Nezihe Koçak Ünal ve Barış Bayraktar Türkiye adına yarıştı. Temsilcilerimiz yarışmış olduğu 7 kategoride 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplamda 6 madalya kazandı.

Dansçılarımızın aldığı toplu sonuçlar ise şu şekildedir:

Barış Bayraktar- Tek erkekler Serbest Stil klas 1 Altın Madalya

Barış Bayraktar - Tek erkekler dans sporu klas 1 altın madalya

Abdülkadir Ünal- Tek erkekler Serbest Stil klas 2 Gümüş Madalya

Abdülkadir Ünal- tek erkekler dans sporu klas 2 gümüş madalya

Nezihe Koçak Ünal ve Abdülkadir Ünal duo Latin klas 2 bronz Madalya

Nezihe Koçak Ünal ve Abdülkadir Ünal duo Serbest Stil klas 2 Gümüş Madalya

23-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Boccia organizasyonda Türk sporcular 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.

Polonya''da düzenlenen Boccia Challenger Turnuvası''nda bireyselde milli sporculardan Havva Alyurt gümüş, Fatma Gürbüzer ise bronz madalya elde etti. Çiftler maçlarında ise Öner Bozbıyık ve Havva Alyurt gümüş elde etti.

Türk sporcular tarihinde ilk defa ferdi ve çiftler boccia kategorilerinde madalya kazandı. Kadınlarda BC3 kategorisinde mücadele eden Havva Alyurt finalde Polonyalı Edyta Owczarz''a 7-1 yenilerek gümüş madalya elde etti.

BC4 kategorisinde yarışan Fatma Gürbüzer ise üçüncülük maçında Azerbaycanlı Narmin Aghayeva''yı 6-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. BC3 Çiftler Kategorisinde Öner Bozbıyık ve Havva Alyurt ev sahibi Polonya karşısında uzatmalara giden karşılaşmada yenilerek gümüş madalya kazanmaya hak kazandı.

Federasyon tarihinde ilk kez BC3 çiftler kategorisinde Havva Alyurt ve Öner Bozbıyık gümüş madalya aldı.

Federasyon başkanı Ergezen; '''' Güzel haberler almaya çok alıştık, daha önce bireysel kategorilerinde madalyamız bulunmayan Boccia branşımızda 2 madalya birden kazandık. Gece gündüz çalışan sporcu kardeşlerim bir kez daha, istedikten sonra hiçbir engel olmadığı gösterdiler. İnanıyorum ki önce Roma''da düzenlenecek olan dünya şampiyonası ardından Paris 2024 Paralimpik oyunlarında bu başarılarını geliştirecekler. Emeği geçen tüm sporcu ve teknik ekibi kutluyorum '''' ifadelerini kullandı.

Oturarak Voleybolda Finalist Türkiye

2-4 Eylül tarihleri arasında. Zonguldak Karadeniz Ereğli''de gerçekleştirilen Oturarak Voleybol Gümüş Ligi''nde filenin aslanları yine oynadığı iki maçtan da galip ayrıldı.

Ay-Yıldızlılar Letonya''yı 3-0, günün son karşılaşmasında ise Hollanda''yı 3-1 ile geçti, bu sonuçlar ile birlikte milliler Polonya ile beraber 12 puan ile zirvede yer alıyor.

Organizasyonda ilk kupanın sahibi Letonya oldu, Oynadığı 5 maç sonucunda 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Letonya 3.oldu. Oyunculara kupa ve madalyalarını Oturarak Voleybol Avrupa Sportif direktörü Zdravko Hranic verdi.

2. gün alınan toplu sonuçlar:

Letonya 3-0 İtalya

Slovenya 0-3 Polonya

İtalya 3-0 Hollanda

Türkiye 3-0 Letonya

Polonya 3-1 Letonya

İtalya 2-3 Slovenya

Hollanda 1-3 Türkiye

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ev sahipliğinde Ereğli ilçesindeki Karadeniz Ereğli Spor Salonu''nda Türkiye, Slovenya, İtalya, Hollanda, Polonya ve Letonya''nın katıldığı Oturarak Voleybol Gümüş Ligi yapıldı.

Final niteliği taşıyan son gün maçında Türkiye Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı Polonya''ya 3-1 yenilerek organizasyonu 2. tamamladı.

Namağlup iki takım son günde şampiyonluk için sahaya çıktı. İlk sette uzatmalarda gülen taraf 30-28 ile Polonya oldu. 2.sette ise durum 25-20 ile 2-0 oldu. Buradan itibaren toparlanan milliler 25-17 ile 3.setin sonunda farkı bire indirdi. Maçın 4. Setinde ise 20-15 öne geçen temsilcimiz sahadan 25-23 mağlup ayıldı.

Bu sonuçlar ile birlikte oluşan puan durumu şu şekildedir:

1-Polonya -1.393 Puan

2-Türkiye -1.219 Puan

3- Letonya- 992 Puan

4-Hollanda-905 Puan

5-İtalya-859 Puan

6-Slovenya -777 Puan

Turnuvanın en değerli oyuncusuna verilen Altın Voleybol Topu ödülünü Polonya takımından Dawid Kolodziej kazandı.

Her iki ülkeye kupaları, Paravolley Avrupa Başkanı Branko Mihorko ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taner Canyurt tarafından verildi. Ay-Yıldızlılar organizasyonun ardından rotasını gelecek sene düzenlenecek Avrupa şampiyonasına çevirdi.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları