Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Madalyalar -3-

IBSA Judo Grandprix''i Kazakistan''ın Başkenti Nur-Sultan''da gerçekleştirildi.

Grandprix''e 21 Ülkeden 116 sporcu katıldı.

Millilerimiz ;

-57 Kg J1 Kategorisinde Merve USLU Altın Madalya

57 Kg J2 Kategorisinde Zeynep ÇELIK Altın Madalya

+70 Kg J1 Kategorisinde Nazan Akın GÜNEŞ Altın Madalya

+90 Kg J2 Kategorisinde İbrahim BÖLÜKBAŞI Gümüş Madalya

-60 Kg J1 Kategorisinde Abdurrahim ÖZALP Gümüş Madalya

-70 Kg J1 Kategorisinde Esmer TAŞKIN Gümüş Madalya

Kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Sporcumuz İbrahim BÖLÜKBAŞI''nın sırasıyla Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlarında +100 Kg Şampiyonu Mohammad Reza Kheyrollahzade ve ardından -100Kg Şampiyonu Christopher Skelley ve finalde de -90 Kg Şampiyonu Vahid Nouri ile mücadele etti.İlk iki maçını ipon ile geçen Bölükbaşı, final Maçında Vahid Nouri ile normal sürede yenişemedi ve müsabaka Altın Puan uygulamasıyla devam etti. Uzatma dakikalarının 3. Dakikasına yaklaşırken kontra atak ile sporcumuz puan kaybetti ve 2. oldu.

Diğer Sporcularımızdan Merve USLU 57kg J1 Kategorisinde rakiplerine hiç şans tanımayarak tüm rakiplerini ilk dakikalarda iponlayarak şampiyon oldu.

+70 Kg J1 Kategorisinde boy Gösteren Nazan AKIN GÜNEŞ''te aynı altın madalyayı 3 müsabakayı da iponla geçerek aldı. Sporcularımızın 3 Altın , 3 Gümüş olmak üzere toplam 6 madalya kazanmıştır.

2-8 Haziran tarihlerinde Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından ilk defa düzenlenen Para Taekwondo Grand Prix''ine Bulgaristan''ın başkenti Sofya ev sahipliği yaptı. Paris 2024 Paralimpik Oyunları''na katılım yolunda önem taşıyan organizasyonda ülkemizi 10 sporcu temsil ederken, milli Para Taekwondocularımız 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz, toplam 6 madalya kazandı. Türkiye, takım halinde zirveye çıkmayı başardı.

K44 kategorisindeki müsabakalarda erkekler 58 kiloda Alican Özcan,

63 kiloda Mahmut Bozteke ve kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar altın madalya kazanan isimler oldu.

57 kiloda Gamze Gürdal''ın gümüş madalya kazandığı organizasyonda

65 kiloda Seçil Er ve erkekler +80 kiloda Mehmet Sami Saraç bronz madalya elde etti.

4-13 Haziran 2022 tarihleri arasında Fransa Chateaurox''da düzenlenen Para Atıcılık Dünya Kupası 50 ülkeden 265 sporcuya ev sahipliği yaptı.

Chateauroux Ulusal Spor Atış Merkezinde bizleri 10 sporcu temsil etti. Türkiye 1 Altın 1 Gümüş 4 Bronz toplamda 6 madalya kazandı.

Aysel Özgan''dan Dünya Final Rekoru !

P2 Kadınlar 10 Metre havalı tabanca SH1 kategorisinde temsilcimiz Aysel Özgan 240 puanla Dünya Rekoru kırarak altın madalya kazandı. Aynı kategoride yarışan Ayşegül Pehlivanlar ise aldığı 236.7 ile Dünya ikincisi oldu. Aysel Özgan bu derecesiyle Paris 2024 Paralimpik Oyunları''na kota kazanmış oldu.

10 Metre Havalı Tabanca kategorisinde Cevat Karagöl aldığı 214 puan ile Dünya 3.sü oldu. Taha Yasin Küsmüş ise 151.3 puan ile yarışmayı 6.sırada tamamladı. P4 Mixed 50 m Serbest Tabanca Takımızdan 3 Milli Sporcumuz Cevat Karagöl, Taha Yasin Küsmüş ve Ayşegül Pehlivanlar toplamda 1.565 puan alarak Dünya üçüncüsü oldu.10 metre (P6) Karışık Takım Havalı Tabanca kategorisinde Ülkemizi temsil eden Para Atıcılık Milli Takım Sporcularımız Cevat Karagöl ve Aysel Özgan bronz madalya kazandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları