Maaş hesaplarken düşük maaş gören EYT'liler dikkat! Gerçek maaşınız bu olacak

Maaş hesaplarken düşük maaş gören EYT'liler dikkat! Gerçek maaşınız bu olacak
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulamaya konan maaş hesaplama robotu ile birçok EYT'li maaşlarını önceden öğrenebiliyor. Yetkililer tarafından maaş hesaplanırken düşük ücret gören EYT'lilere uyarı yapıldı. Gerçek maaşınız daha yüksek olacak...

EYT düzenlemesi pazartesi günü Meclis''e geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise EYT''lilere ilk maaş ödemesinin 1 Mart''ta yapılacağını açıkladı. Maaş günü yaklaştıkça heyecanı artan EYT''liler için geçtiğimiz günlerde SGK tarafından maaş hesaplama robotu yürürlüğe girmişti. Uygulama, 4a emekli maaş hesaplama, 4b emekli maaş hesaplama ve 4c emekli maaş hesaplama seçeneklerine sahip olurken, Bağ-Kur ile emekli olacaklar da emekli aylıklarını öğrenebiliyordu.

Ancak maaş hesaplama robotunu kullanan pek çok emekli adayı gördüğü sonuç karşısında şok yaşadı. Asgari ücretin 8506 lira olarak açıklandığı Türkiye''de alacağı maaşın 4000-4500 lira olduğunu gören yüz binlerce vatandaş adeta isyan etti. Yetkililer, gelen  tepkililerin ardından açıklamada bulunarak, en düşük emekli maaşının 5500 liraya yükseltildiğini hatırlattı ve maaş hesaplama robotunda görülen 5500 liranın altındaki tüm tutarların otomatik olarak 5500 TL''ye tamamlanacağı müjdesini verdi. 

EYT''DE İLK MAAŞ NEREYE YATACAK?

1 Mart tarihinde yatacak ücretler ilk olarak PTT''de emekli olan vatandaşın TC kimlik numarası üzerine yatırılacak ve istenilen PTT şubesinden maaş çekimi yapılabilecek. Emekli, istemesi halinde e-Devlet aracılığı ile maaşını arzu ettiği bankaya taşıyabilecek. Bugüne kadar e-Devlet şifresi almayan ya da şifresini unutan vatandaşlar ise ilk aylıklarını PTT''den almaya gittiklerinde yine PTT üzerinden e-Devlet bilgilerine erişebilecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar