Lübnan’dan İsrail’e onlarca roket saldırısı: 1 ölü

Lübnan’dan İsrail’e onlarca roket saldırısı: 1 ölü
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine en az 30 roketin fırlatıldığını duyurdu. Bu roket saldırısında maalesef 1 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah arasındaki çatışmalar devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki Lübnan sınırına yakın Kiryat Shmona kentini en az 30 roketle hedef aldığı belirtildi.

Saldırı nedeniyle kent genelinde siren sesleri yükselirken, Demir Kubbe hava savunma sisteminin atılan roketlerin bir kısmını başarıyla engellediği öğrenildi. İsrail polisi, roket saldırısı sonucu şehirde birçok bölgede hasar meydana geldiğini açıkladı.

İsrail Ulusal Acil Servisi Magen David Adom (MDA) tarafından yapılan açıklamada, saldırıda sanayi bölgesinde hedef alınan bir binada bulunan 25 yaşındaki 1 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, ekiplerin 30'lu yaşlarındaki bir kişiyi hasar gören binadan yara almadan kurtardığı belirtildi.

440238.jpg

HİZBULLAH SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Habbariyeh kasabasına düzenlediği saldırıya misilleme olarak Kiryat Shmona kentine roket saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Gece boyunca İsrail'in Habbariyeh kasabasına düzenlediği saldırılarda 7 sağlık görevlisi hayatını kaybetmişti. İsrail tarafından yapılan açıklamada, askeri bir noktaya düzenlenen saldırıda Hizbullah yanlısı bir grup üst düzey yetkilinin öldürüldüğü iddia edilmişti.

LÜBNAN’A ZİYARET..

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, resmi bir ziyaret kapsamında bugün Lübnan'a gidecek. Meloni, 2 gün boyunca Lübnanlı mevkidaşı Necip Mikati ile görüşmeler gerçekleştirecek. Ziyaretin gündeminde İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmalar, Gazze'deki durum, düzensiz göç ve insan kaçakçılığı gibi konuların yanı sıra ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar