Lösemili kızın ailesi kan bağışına çağırdı

Lösemili kızın ailesi kan bağışına çağırdı
Lösemi teşhisi konulan 25 yaşındaki Delal'in ailesi, ailesi tüm yakınlarını harekete geçirirken, duyarlı vatandaşları uygun iliğin bulunması amacıyla kan bağışına çağırdı. 

Delal Hasdemir''e, rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede lösemi teşhisi konuldu. Kanser vakalarının %35''ini lösemiler oluşturur ve birinci sıradadır. Lösemiler hücre cinsine göre ALL (Akut Lenfoblastik Lösemi) ve AML (Akut Myeloblastik Lösemi) olmak üzere 2 ana gruba ayrılır. Kendi içlerinde de alt sınıflar olarak da tanımlayabiliriz. Kemik iliği yapılmazsa sağlığına kavuşamazlar. Kemik iliği naklinde temel prensip, kan hücrelerinin yapımını sağlayan ana-kök hücrelerin sağlam bireylerden (verici-donör) alınarak lösemi hastasına verilmesidir. Ve böylece normal kan yapımı sağlanmış olur.

 

 

Delal Hasdemir''e, rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede lösemi teşhisi konuldu. İstanbul Göztepe Araştırma Hastanesi''nde tedavisi devam eden geç kız ve ailesi duyarlı vatandaşları kan vermeye çağırdı. İlik nakline ihtiyacı bulunan Delal için ailesi, tüm yakınlarını harekete geçirirken, duyarlı vatandaşları uygun iliğin bulunması amacıyla kan bağışına çağırdı. 

 

 

Uzmanlar kök hücre bağışçısı olmak isteyen 18-50 yaş arası kronik bir rahatsızlığı bulunmayan kişilerin en yakın Kızılay''a gidip 3 küçük tüp kan vermelerinin yeterli olduğunu söylüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar