Leyla Aydemir'in annesini de susturdular

Leyla Aydemir'in annesini de susturdular
Bugün görülen Leyla Aydemir davasındaki ilk duruşmada mahkeme başkanı, anne Şükran Aydemir’e, “Korkma, artık senden neyini alacaklar” dedi. Anne Aydemir, “6 çocuğum daha var” dedi ve susma hakkını kullanmak istediğini ifade etti.

Geçen yıl Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili dava başladı. Dava öncesi küçük kızın ailesinin avukata giderek şikayetçi olmayacaklarını söylediği ortaya çıkmıştı. Bugün görülen ilk duruşmada da mahkeme başkanı anne Şükran Aydemir’e, “Korkma, artık senden neyini alacaklar” dedi. Anne Aydemir, “6 çocuğum daha var” dedi ve susma hakkını kullanmak istediğini söyledi.

Ağrı merkezde yaşayan Şükran-Nihat Aydemir çiftinin kızları Leyla, 15 Haziran 2018’de, dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde kayboldu. Günlerce aranan, bulunması için yurt genelinde seferber olunan Leyla’nın 18 gün sonra, köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde, su içinde yüzüstü duran cansız bedeni bulundu. Küçük Leyla’nın ölümüyle ilgili baba Nihat Aydemir’in amcasının oğlu Mehmet Ali Aydemir (32), gözaltına alındı ve 18 Temmuz’da ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Leyla’nın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülmeye başlandı. Duruşmaya, 6 tutuksuz sanık ve avukatları, Leyla Aydemir’in anne ve babası ile yakınları katıldı. Tutuklu sanık Mehmet Ali Aydemir de, Elazığ’daki cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

TANIKLAR İLK İFADELERİNİ YALANLADI

Sanıkların ifadelerinin dinlenmesinin ardından, tanıklar dinlendi. Ancak, tanıklar, daha önceki ifadelerini değiştirdi. Mahkeme başkanı, ilk ifadelerini değiştiren tanıkları yalan beyan konusunda uyardı ve hatırlamadıklarını söyledikleri ifadeleri tekrar yüzlerine okudu.

Ancak, uyarılara rağmen önceki ifadelerini yalanlayan tanıklar ile mahkeme başkanı arasında sert diyaloglar yaşandı.

GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİ

Anne Şükran Aydemir de, sadece “Kızımı kaç kere öldürdüler bilmem. Aç bıraktılar, soydular. Allah kabul etmesin” demekle yetindi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Korkma, artık senden neyini alacaklar” dedi. Anne Aydemir, “6 çocuğum daha var” diyerek, susma hakkını kullanmak istediğini söyledi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu kaydeden anne Aydemir, duruşmayı göz yaşlarıyla izledi.

BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI, AVUKAT DAVADAN ÇEKİLDİ

Baba Nihat Aydemir ise, kızının ölümüyle ilgili 4 kişiden şüphelendiğini belirtti. Fakat baba Aydemir, sanıklardan farklı isimler sununca mahkeme başkanı, “Ölen kızın babası değilsin de, sanık gibi davranıyorsun. Çok ciddiyetsiz bir adamsın. Magazin programlarındaki gibi altını doldurmadan birilerinden şüpheleniyorsun” diye çıkıştı.

Mahkeme başkanı, baba Aydemir’e sanıklardan şikayetçi olup olmadığını sordu, şikayetçi olmadığını söyleyen Aydemir, davayı takip etmek istediğini belirtti. Baba Nihat Aydemir’in şikayetçi olmaması nedeniyle aile avukatı davadan çekildiğini bildirdi.

AMCA DA TUTUKLANDI

Sanık Mehmet Ali Aydemir’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, amca Yusuf Aydemir’in de tutuklu yargılanmasına hükmetti.

TANIKLAR HAKKINDA “YALAN BEYAN” GEREKÇESİYLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Ayrıca, savcılık ve kolluk kuvvetlerinde verdiği ifadelerine bağlı kalmayan Ç.K, E.D. ve Y.A. adlı tanıklar hakkında da Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına “yalan beyan” dolayısıyla suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar