Lahmacun severler dikkat: Bakanlık geri adım attı

Lahmacun severler dikkat: Bakanlık geri adım attı
Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda yayınladığı lahmacunun denetimine ilişkin aldığı kararda geri adım attı.

Müdürlük tarafından yayınlanan talimatta "pide, lahmacun, börek ve mantıdan numune alınmaması" ifadelerine yer verilmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı geri adım atarak konuya ilişkin yedi maddelik yeni bir talimat yayınladı.

Ekonomim'den Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre söz konusu yiyeceklere kırmızı et dışında herhangi bir şey konulmasının önüne geçmek denetimler sürecek.

Yedi maddelik talimatta pide, lahmacun ve börek gibi gıdaların üretiminde etiket bilgisi ve beyanı dışında farklı hayvan türlerinden etlerin ve sakatatın birbirleri ile karıştırılamayacağı (Sığır eti ve koyun/keçi eti karıştırılabilir, kırmızı ve beyaz et karıştırılamaz),Pide, lahmacun ve börek gibi gıdaların üretiminde kırmızı et dışında farklı bir et türü kullanılacaksa (tavuk eti, deniz ürünleri vb.) bunun sadece 'menüde ya da ürün adında içeriğini bildirmek kaydıyla; pide (tavuklu) ya da tavuklu pide/börek' şeklinde son tüketiciye açık şekilde bilgi vermek koşuluyla son tüketiciye sunulması gibi hususlar yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar