Lahana ve yaprak sarmasına yalnızca 1 bardak eklemek yeterli! En lezzetli sarmayı yemeye hazır olun

Lahana ve yaprak sarmasına yalnızca 1 bardak eklemek yeterli! En lezzetli sarmayı yemeye hazır olun
Tavuk suyu, lahana ve yaprak sarmasına yalnızca 1 bardak eklendiğinde lezzeti büyük oranda arttırıyor. Peki genelde pilava ve çorbalara lezzet katan tavuk suyu sarmalara nasıl eklenir? İşte püf noktası...

Genellikle pilava ve çorbalara katılan ve lezzetiyle bilinen tavuk suyu, sarmalara da eklenebiliyor. Sarmaları pişirmeden hemen önce, üzerine 1 çay bardağı tavuk suyu gezdirildiğinde oldukça lezzetli bir sarma yemeği elde edilebiliyor.

YAPRAK SARMASININ PÜF NOKTALARI

Eğer kusursuz bir yaprak sarması hazırlamak istiyorsanız yaprak seçimi oldukça önemlidir. Eğer yaprağı mevsiminde alabiliyorsanız bu en güzeli. Ayrıca etli sarma yapacaksanız daha küçük boyuttaki yaprakları, zeytinyağlılar için de daha geniş olan yaprakları kullanmalısınız.

Saracağınız yaprakları sarmaya hazır hale getirmeden önce ön işlemden geçirmelisiniz. Eğer ki salamura yaprak kullanıyorsanız yaprakları tuzundan arındırmanız gerekmekte.

Bunun yanı sıra bir miktar yumuşamasını sağlamanız da önemli. Bu yöntem için ise 1 gece önceden yaprakları suya koymalı ve ara ara suyunu değiştirmelisiniz.

EN ALT KISMA SOĞAN DİLİMLERİNİ DİZİN


Tavuk suyu dışında pişirme kısmında öncelikle tencerenin dibine kullanmadığınız damarlı yaprakları dizmelisiniz. En alt sıraya soğan dilimleri veya domates kabuğunu da ekleyebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar