KYK’daki asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın babası isyan etti! Devlet çocuğuma 25 gün bakamadı

KYK’daki asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın babası isyan etti! Devlet çocuğuma 25 gün bakamadı
Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan kız öğrenci yurdunda yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın babası Akın Ertaş ilk kez konuştu.

Edinilen bilgiye göre, öğrenci yurdu binasında bulunan asansör iddiaya göre fazla yükü kaldıramayınca bir kat aşağıya doğru hareket ederek zemine düştü. Asansörün hareket etmesi ile birlikte paniğe kapılan kız öğrenci hareket eden asansörden dışarı çıkmak isteyince duvarla asansör arasına sıkıştı.

aw061476-03.jpg

İtfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından hayatını kaybeden kız öğrencinin cansız bedeni sıkıştığı yerden çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı. Asansörde bulunan diğer öğrenciler ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

aydinda-kiz-ogrenci-yurdunda-asansorde-sikisan-ogrenci-hayatini-kaybetti-2-5866-dhaphoto1.jpg

4.SINIF ÖĞRENCİSİ ÇIKTI

Kazada hayatını kaybeden kız öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş olduğu belirlendi.

“DEVLET BENİM ÇOCUĞUMA BAKAMADI”

Kazada hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın babası Akın Ertaş ilk kez konuştu. Acılı baba “Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma bakamadı. İhmal sonucu olduğu için çok yaralıyız. Benim çocuğum yandı, biz yandık” diyerek sitem etti.

aydinda-kiz-ogrenci-yurdunda-asansorde-sikisan-ogrenci-hayatini-kaybetti-2-5866-dhaphoto2.jpg

Vali ile konuşan baba şunları söyledi:

İhmali olanlar cezalarını çeksinler, benim çocuğum karıncayı dahi incitmeyecek bir çocuktu. Bu bir ihmalin sonucu. Devlete olan inancımı kaybettim. Benim bir tane dahi cezam yoktur. Çocuğuma hep saygılı olmayı öğrettim. 47 sene sonra ilk defa çocuğumu devlete emanet ettim. Devlet benim çocuğuma 25 gün bakamadı. Devletin yurdunda güvende gözetim altında dedik. Çocuğum 21 yaşında bir kez olsun yüzümü yere eğmedi. Devlet benim gül gibi çocuğuma 25 gün bakamadı. Benim çocuğum yandı, başkalarının çocuğu yanmasın.

aw062102-01-1.jpg

AYDIN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili yurt müdürünün açığa alındığı ve müfettiş görevlendirildiği belirtildi. Açıklamada, "Aydın Efeler ilçesi Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda 26.10.2023 tarihi saat 00.00 civarlarında bir asansör kazası meydana gelmiş olup, konuyla ilgili incelemeler ve soruşturmalar devam etmektedir. Öğrencimiz Zeren Ertaş, asansör kazası sonucunda maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

aw061623-01.jpg

Valiliğimiz tarafından idari soruşturma yapmak üzere derhal 2 maarif müfettişi görevlendirilmiştir. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızca bir müfettiş görevlendirilmiştir. Yurt müdürü E.Ç., soruşturmanın selameti ve sağlıklı yürütülebilmesi için görevinden uzaklaştırılmıştır. Asansörde bulunan diğer öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi olup, herhangi bir sağlık problemleri bulunmamaktadır. Hayatını kaybeden öğrencimiz Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Konu tüm yönleri ile hassasiyetle takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

aw061623-02.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar