KYK yurdunda asansör zemine çakıldı! Ölü ve yaralılar var... İsyan eden öğrencilerden 'katil KYK' sloganları atıldı

KYK yurdunda asansör zemine çakıldı! Ölü ve yaralılar var... İsyan eden öğrencilerden 'katil KYK' sloganları atıldı
Aydın'da bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda, 16 öğrencinin bindiği asansör düştü. Meydana gelen kazada 1 öğrenci hayatını kaybetti. Yüzlerce öğrenci ise 'Katil KYK' sloganlarıyla eylem yaptı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör "kazası" meydana geldi. Olayda yaşamını yitiren 1 öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş olduğu belirlendi.

Günlerdir asansörlerin tehlikeli olduğu konusunda yurt yönetimini uyardıklarını ancak dikkate alınmadığını söyleyen öğrenciler olayın ardından "Katil KYK" sloganlarıyla eylem yaptı.

AYDIN VALİSİ: 21 EYLÜL'DE BAKIMI YAPILMIŞ

Aydın Valisi Yakup Canbolat, AA'ya yaptığı açıklamada yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını belirtti. Vali Canbolat, bu sırada asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak vefat ettiğini söyledi.aydin-yurt.jpg

Vali Canbolat, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik" diye konuştu.​​​​​​​

Gerekli müdahalelerin yapıldığını dile getiren Canbolat, "Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.ekran-resmi-2023-10-26-07-12-54.png​​​​​​​

'SESİMİZİ DUYUN'

Yaşanan faciası sonrası öğrenciler yurt binası önünde toplandı. Ölüme neden olan ihmal sloganlarla protesto edildi. Bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Yurdun önüne gelen Aydın Valisi öğrencilerin sert tepkisiyle karşılaştı. Vali Yakup Canbolat'ın olduğu araç, tepkiler nedeniyle koruma altına alındı.

Yurtta kalan bir öğrenci sosyal medyadan yayınladığı videoda olayı şöyle anlattı: ''Videoya almamamız konusunda çok uyarıldık, üstelik buralara kapatıldık. Sesimizi çıkarmamamızı sağlamaya çalışıyorlar.

Günlerdir uyardığımız asansör sonunda düştü. Kurtlu yemeklerden ziyade canımız da artık tehlikede.

Çok uyardık, hepimiz dedik. Fakat bir türlü bu asansör yapılmadı. Şu an içeride kim bilir kimin evladı canıyla cebelleşiyor. Yüksek kattan düştüğü söyleniyor. Ve gerçekten bu durum hakkında hiçbir şey yapılmayacak sanırım. Çünkü görüntü almamızı bile engellemeye çalışıyorlar. Artık sesimizi duyun."

​​​​​​​

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar