Kuzey Kore yine aldırış etmedi! 4 stratejik seyir füzesini fırlattı

Kuzey Kore yine aldırış etmedi! 4 stratejik seyir füzesini fırlattı
Kuzey Kore, asgari tatbikat çerçevesinde gerçekleştirilen 4 stratejik seyir füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu.

Nükleer silah ve füze geliştirmele çalışmalarını sürdüren Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları ve uluslararası yaptırımlara rağmen bölgede gerilimi tırmandıracak bir adım daha geldi.

Geçtiğimiz günlerde ardı ardına gerçekleştirdiği balistik füze denemeleri ile Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik endişelerini artıran Kuzey Kore, bu kez stratejik seyir füzeleri ateşledi. Kuzey Kore, dün gerçekleştirilen bir askeri tatbikat çerçevesinde Kimchaek şehrinden Japon Denizi istikametine doğru 4 adet "Hwasal-2" stratejik seyir füzesi fırlattı. Önceden belirlenen hedeflerin başarılı bir şekilde vurulduğu kaydedilirken, tatbikat çerçevesinde silah sisteminin güvenilirliği ve Kuzey Kore nükleer caydırıcılığının ana güçlerinden birini oluşturan stratejik seyir füzesi birimlerinin operasyonel kabiliyetlerinin teyit edildiği açıklandı.

FÜZE DENEMELERİ SÜRÜYOR

Geçtiğimiz yıl rekor sayıda 37 füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore yeni yılda da füze programını sürdürmüş, yılın başından bu yana 3 balistik füze denemesi gerçekleştirilmişti. Pyongyang''ın bölgede gerilimi artıran denemeleri başta ABD, Güney Kore ve Japonya olmak üzere uluslararası toplumun tepkisini çekmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar