'Balkondan düştü' denilmişti! 2 yaşındaki çocuğun istismara uğradığı ortaya çıktı

'Balkondan düştü' denilmişti! 2 yaşındaki çocuğun istismara uğradığı ortaya çıktı
İstanbul Beylikdüzü'nde, 2'nci kattan düşüp hayatını kaybettiği ifade edilen 2 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığına yönelik ciddi bulguların tespit edildiği ortaya çıktı.

İstanbul’da, 6 Eylül akşamı, Beylikdüzü Hastanesi’ne 2 yaşında bir çocuk, 2’nci kattan düştüğü beyanıyla getirildi. 2 yaşındaki çocuğun hastaneye getirildiği sırada nabzının atmadığı ve yaşamını yitirdiği belirlendi. Hayatını kaybeden çocuğun genel adli muayene raporunda ise cinsel istismara uğradığına yönelik ciddi bulguların tespit edildiği ifade edildi.

Hastane çalışanlarından edinilen bilgilere göre, çocuğun ailesinin olayın üstünü örtmeye çalıştığı, raporda ''çocuğun düşme sonucu hayatını kaybettiği'' yazması yönünde baskıda bulunduğu ifade edildi.

"SİYASİ PARTİLER NORMAL DEFİN İÇİN ARIYOR"

Öte yandan Gazeteci Hakan Gülseven, Twitter hesabından dün sabah saatlerinde “Size bir şey diyeceğim. Bugün Beylikdüzü hastanesine üç-dört yaşında bir kız çocuğunun cesedi geldi. Fotoğrafları bana yolladılar. Tecavüz... Aile büyük ihtimal. Siyasî partiler normal defin için arıyor. Ne kadar Allah varsa, onlar belanızı vermezse ben ve arkadaşlarım vereceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

"FASULYE SIRIĞINA DÜŞTÜ DİYE YAZ"

Bebek hastaneye ilk geldiğinde yazılan metinde "2 yaşındaki çocuk evinin balkonundan düşme beyanıyla acil servise getirildi. Gelişinde nabız ve tansiyon alınamadı. Yüzü soluk ve siyanoze görünümde idi. Genel durum kötü, bilinç kapalı. Göğüs havalanmıyor" ibareleri mevcut. Muayene raporunda ise "Cilt soluk görünümde, perianal bölgede hasar mevcuttu" ifadeleri yer alıyor.

"KALP MASAJI YAPILIRKEN ALIP GÖTÜRMEK İSTEDİLER"

Bu ifadeler, "bebeğe nitelikli cinsel saldırıda bulunulduğuna dair bulguların olduğu" anlamına gelmektedir. Çocuğun otopsi raporunda da "çocuğun balkondan düşme sonucu" öldüğü bilgisine yer verilmiştir. Ancak ilgilenen doktorlardan biriyle ilgili ulaşılan ifadede ise, doktorun durumu ilgili kişilere bildirdiği ve ailenin ''otopsi istemiyoruz, fasulye sırığına düştü diye yaz, tek görgü şahidi 5 yaşındaki ablası'' dediği öğrenildi. Doktorun ifadesine göre, çocuğa kalp masajı yapılırken de ailenin çocuğu götürmek istedi.

"DEVLETİN KONTROL MEKANİZMASI KALKTI"

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneğin''de psikiyatrist olarak çalışan Dr. Ezgi Gevher, son zamanlarda çocuğa yönelik cinsel istismar vakalarının artmasıyla ilgili konuştu. Faillerin artık çok daha fazla yakınımızda olduğunu belirten Gevher, bu durumun rastlantısal olmadığını aktardı. Çocukların ailenin mülkü olarak görüldüğünü söyleyen Gevher, "Herkes kendi çocuğunu kendi kanunlarına göre yetiştirmek istiyor. Bu da hukukun, milli eğitimin, öğretmenin denetiminin çözülmesiyle ilişkili. Çocuğun ifadesi de ciddiye alınmıyor. ''Çocuktur'' deniyor, güvenilmiyor. Devletin kontrol mekanizması kalktı. Daha güvensiz bir toplumdayız artık" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar