Kulisleri hareketlendiren iddia! AKP ile DEM Parti arasında yerel seçim trafiği: Hangi 3 istekte bulunuldu?

Kulisleri hareketlendiren iddia! AKP ile DEM Parti arasında yerel seçim trafiği: Hangi 3 istekte bulunuldu?
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala, AKP ve DEM arasında 'adı konulmamış bir görüşme trafiği' olduğu öne sürüldü. Kulislerden alınan bilgilere göre, görüşmeler kapsamında DEM Parti’nin AKP’den bazı istekleri olduğu iddia edildi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, siyasi partilerin seçim hazırlıkları devam ederken, AKP ve DEM arasında 'adı konulmamış bir görüşme trafiği' iddiaları gündeme geldi.

Özellikle Ankara'da kulislerden sızan bilgilere göre, DEM tarafından İstanbul'da aday çıkarmama karşılığında AKP'den üç talepte bulunulduğu belirtilirken, AKP’nin DEM'in bu taleplerine olumsuz yanıt verdiği de iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, DEM'in AKP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kazanılması halinde, iktidarın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atamaması, cezaevinde bulunan bazı tutukluların salıverilmesi ve PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılması yönünde taleplerde bulunduğu öne sürülüyor.

AKP'nin ise DEM'in bu taleplerine "Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer belediye başkan adaylarının sicili temiz olması, terör örgütleriyle iltisaklı olmaması halinde zaten belediyelere kayyım atanmadığı, Türkiye'nin terörle mücadelede katettiği mesafe ortadayken, elebaşı Öcalan'a yönelik tecritin kaldırılamayacağı ve durumu ağır olan bazı tutukluların salıverilmesinin mümkün olmadığı" yanıtını verdiği iddia ediliyor.

DİKKAT ÇEKEN BAŞAK DEMİRTAŞ AYRINTISI

wydjdxs2dkipi9ds0dboeq.webp

Taleplerin AKP tarafından kabul edilmemesi sonrasında ise DEM Partisi'nin, "AKP'ye karşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylığını öne sürdüğü" konuşuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar