Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde sürpriz olay! İlk bölümüyle ekrana gelmişti

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde sürpriz olay! İlk bölümüyle ekrana gelmişti
TRT1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi ilk bölümüyle ekrana geldi. Dizinin ilk bölümünde büyük sürprizler meydana geldi. İşte ilk bölümde yaşananlar...

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde sürpriz olay!

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi ilk bölümüyle ekranlardaki yerini aldı. Dizide Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu gibi pek çok başarılı oyuncu yer alırken, dizinin Pazartesi akşamlarına yeni bir soluk getireceği bilinmekte.

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİNDE SÜRPRİZ OLAY!

Selahaddin Eyyubi'yi oyuncu Uğur Güneş canlandırırken, savaş sahnelerinin ön plana çıktığı dizide Uğur Güneş’in aksiyon sahnelerindeki başarısı da gündeme oturdu.

Dizinin konusu da en çok merak edilenlerden biri oldu. Dizi, Haçlı istilalarının İslam Alemini kasıp kavurduğu 12.yy da Müslümanlar arasındaki birlik ve düzenin bozulduğu dönemi konu alıyor. Başta mukaddes şehir Kudüs olmak üzere birçok İslam toprağı Haçlıların eline geçmiştir.

kudis22.jpg


Selahaddin, “Cihana adalet Kudüs’e hürriyet” anlayışıyla yetişmiş, bu uğurda Haçlılar ile cenk eden Zengi Devleti himayesindeki Serhad Gazileri’nin başı olarak tanınmaktadır. Bu dönemde Tapınak Şövalyeleri, Kudüs’ün kilidi olan Askalan şehrini kuşatmışlardır.

Eğer Askalan düşerse bu defa Kudüs güçlenecektir. Zengi toprakları da tehlike altında olacaktır. Selahaddin buna engel olmak ister ve Askalanlılar’a destek olmak ister.

Ancak işlerin önünde büyük bir engel vardır: Askalanlılar, Zengilere düşmandır. Bu sebeple devlet divanından Selahaddin’e izin çıkmayacaktır. Selahaddin ise divanın verdiği karara rağmen Askalanlılar’a yardıma gidecektir.

DÜŞMAN TARAFLARIN ARASINDA DOĞAN AŞK!


Selahaddin’i şimdi zorlu engeller beklemektedir. Bunca zorlu savaşın ortasında Askalan emirinin kızı Süreyya ile aralarında bir aşk doğar. Bu savaşta birlik olabilirler, ancak ikisi de düşman tarafta yer almaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar