Kritik görüşme öncesi AB'den açıklama

Kritik görüşme öncesi AB'den açıklama
Avrupa Birliği'nden kritik görüşme öncesi bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Michel arasında yarın yapılacak görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerindeki durumun değerlendirileceği belirtilirken, iş birliği vurgusu dikkat çekti.

Kritik görüşme öncesi AB'den açıklama

Yarın video konferansla yapılacak görüşme hakkında gazetecilere bilgi veren Avrupa Birliği yetkilisi, 25-26 Mart'taki AB Liderler Zirvesi'nde AB-Türkiye ilişkilerinin ele alınacağını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak görüşmenin 'zirveye hazırlık' amacı taşıdığını belirtti.

Görüşmede, Doğu Akdeniz'de istikrarın nasıl sağlanabileceği ve Türkiye ile karşılıklı çıkara ve iş birliğine dayalı ilişkinin nasıl geliştirileceğine odaklanacağı kaydedildi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmelerin de ele alınmasının beklendiğini kaydeden yetkili, olası Kıbrıs müzakereleri ve Libya gibi bölgesel konuların da gündeme gelebileceğini aktardı.

 AB ile Türkiye arasında ilerletilmiş bir gündemin "Türkiye'nin AB ile çalışmasına ve gerilimi düşürmesine bağlı olduğu" görüşünü dile getiren yetkili, iki tarafın bu gündem çerçevesinde ekonomi, ticaret, halklar arasındaki temaslar, göç iş birliği ve sektörel politikalar alanında artırılmış diyalog gibi konularda çalışabileceğini vurguladı. (AA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar