Doğu Perinçek'ten Erdoğan'ı çok kızdıracak sözler! Başkanlık Sistemi'ni bakın neye benzetti

Doğu Perinçek'ten Erdoğan'ı çok kızdıracak sözler! Başkanlık Sistemi'ni bakın neye benzetti
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Armağan Çağlayan’ın YouTube’daki Gör Beni programına konuk oldu. Perinçek, Armağan Çağlayan'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Armağan Çağlayan'ın "Vatan Partisi başkanlık sistemini destekliyor mu?" sorusuna Doğu Perinçek'ten Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanı kızdıracak çarpıcı bir açıklama geldi.

Perinçek başkanlık sistemini 'mafyalaşmaya' benzeterek, "Partilerin liderlikleri mafyaların eline geçiyor. Lider mafyalık oluşuyor ve sistem de meclisi kenara iterek dar bir Cumhurbaşkanı etrafında iktidarı topluyor başkanlık sistemi. Bu bakımdan başkalık sistemini yanlış buluyoruz" ifadelerini kullandı.

"LİDER MAFYALARI OLUŞUYOR"

Günboyu'nun haberine göre; Perinçek, "Vatan Partisi başkanlık sistemini destekliyor mu?" sorusuna "Hayır, Vatan Partisi başkanlık sistemine karşı tek tutarlı tavır alan ve başkanlık sistemini tarihsel temelleriyle Türkiye'nin rejiminin ve aynı zamanda geleceğine dönük planlarımız projelerimiz içerisinde tutarlı eleştiren tek partiyiz. Başkanlık sistemi Türkiye için yanlış çünkü; iktidar çok dar bir grup elinde tutuyor. Cumhurbaşkanı çevresinde olan dar bir grup elinde topluyor. Bir nevi ekonomideki mafyalaşmanın siyasete yansıması. Ekonomide mafyalaşma olunca; sanayiciler, tüccarlar kenarlara itiliyor. Bir tek sıcak para komisyoncularının faizcilerin eline geçiyor ekonomi. Partilerin liderlikleri mafyaların eline geçiyor. Lider mafyaları oluşuyor ve sistem de meclisi kenara iterek dar bir Cumhurbaşkanı etrafında iktidarı topluyor başkanlık sistemi. Bu bakımdan başkalık sistemini yanlış buluyoruz" dedi.

Çağlayan "Son dönemde sizi ‘dönek olmakla’ suçluyorlar. Tırnak içinde soruyorum. Ne diyorsunuz bu konuda? Dönek misiniz?" diye sordu. Perinçek bu soruya, şu yanıtı verdi:

"Ben bilimsel sosyalistim. Dönek diyenlerin hepsi dönek. Dönek oğlu dönek onlar hem de. Hepsi dönek oğlu dönek. O suçladıkları adam, 15 yıl 5 kuşakla hapis yatmış bir adam. Bunların hepsi dönmüş adamlar… Daha 12 Mart’tan sonra dönmüş adamlar. Ben 12 Mart, 12 Eylül, 1990, 98, 2008, Türkiye’de 5 kuşakla CIA’nın, sistemin hapishanelerinde yatan tek adamım. Bunun karşısında 4 kuşakla yatan da yok. 3 kuşakla yatan da bizim partide bazı arkadaşlarımız var. Onun için bunların hepsi dönek oğlu dönektir, sistemin adamlarıdır. Bunlar Amerika ile birlikte, CIA’nın tezgahlarında Vatan Partisi’ne ve Doğu Perinçek’e Amerika’nın ve Atlantik sisteminin adamları olarak, görev yapan adamlardır."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar