Kripto Tosuncuk Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ile ilgili tüm gelişmeler

Kripto Tosuncuk Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ile ilgili tüm gelişmeler
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına Kırmızı Bülten yayımlanması ve Arnavutluk’ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik talep evrakı iletildi.

Türkiye merkezli kripto para borsası Thodex'in kurucusu ve Koinex adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto varlıkla 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de Arnavutluk Tiran'a kaçtığı iddia edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlattı, şirketin Kadıköy'deki ofisinde polis inceleme yaptı. Öte yandan MASAK'ın Thodex'in finansal kuruluşlardaki hesaplarına bloke koyduğu duyuruldu.

Adalet Bakanlığı ise, Thodex'in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattı.

62 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

THODEX Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi.Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi.

İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. 

AĞABEYİ KONUŞTU

Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in, piyasadan topladığı milyonlarca dolarla yurtdışına kaçtığı ileri sürüldü. Başsavcılık konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Thodex müşterileri firmanın merkezine gitti. Özer’in ağabeyi Güven Özer, “Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Çok akıllı ve dürüst bir çocuktur. Bizi de vurup gitti” dedi. 

SOYLU VE ÇAVUŞOĞLU İLE FOTOĞRAFLARI ÇIKTI 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'le çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. 

soylu-ic-001.jpg

İki bakan da açıklama yayımladı. 

Soylu, "“Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır” dedi. 

Çavuşoğlu ise “Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir” ifadelerini kullandı. 

SEVGİLİSİ DE ORTAYA ÇIKTI

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Özer'in sevgilisinin sosyal medya fenomeni olduğu iddia edildi. 

eslemiiiy-162494201-1071569610015600-6294558375134336941-n.jpg
Erol Köse'nin iddialarına göre, Özer sosyal medya fenomeni Eslem ile aşk yaşıyor.

Gerçek ismi Eslem Sena Nur olan fenomen Eslem'le geçtiğimiz yıl aşk yaşayan Özer'in aşırı kıskançlık nedeniyle sevgilisini bunalttığını öğrenildi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Afetlere Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu: "(Thodex) Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı."

"(Thodex'in kurucu Özer) Zannediyorum 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş Arnavutluk'a girerken. Onu da biliyoruz, onu da oradan teyit ettik."

"(Thodex'in kurucu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer) Şahsın bankalardaki 31 milyon lirasına el konuldu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar