Kripto paralarda deprem! Hacim düştü, Bitcoin geriledi! İşte son durum...

Kripto paralarda deprem! Hacim düştü, Bitcoin geriledi! İşte son durum...
Kripto para birimleri yılın en düşük seviyelerine geriledi. Kripto paralarda hacim de 1 trilyon doların altına gerilmiş oldu. Hızlı düşüşteki nedenlerin en başında merkez bankalarının enflasyonla mücadele etmek için faiz artırımında bulunması yer alıyor.

KRİPTO PARALARDA DEPREM! HACİM DÜŞTÜ, BİTCOİN GERİLEDİ

Kripto Para piyasaları sert düşüş hareketlerini devam ettiriyor. Küresel ekonomilerdeki enflasyon sorununun üstesinden gelmek isteyen merkez bankaları faiz artırarak kontrolü sağlamak istese de henüz başarılı olamadılar. Faiz artırımları vatandaşları tasarrufa yönlendirmezken, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji fiyatlarının artması da doğal olarak birçok ürünün fiyatlarını yükseltti.

ENERJİ FİYATLARI DENGELERİ BOZUYOR

Avrupa’ya doğal gaz akışı kesildi ve AB vatandaşlarına elektrik tasarrufunda bulunulmasına yönelik tavsiyeler ve kurallar getirilmeye başladı. Kış aylarını zor geçirecek olan AB vatandaşları artan enflasyon oranları nedeniyle de bütçelerinden büyük kayıplar veriyor. Avrupa Merkez Bankası faiz artırsa da vatandaşların gelirleri giderlere ancak yetmesinden ötürü enflasyonun önüne geçilemiyor.

Koronavirüs pandemisi sürecinde vatandaşlarına karşılıksız para dağıtan ülkeler şimdilerde dağıttıkları paraların yarattığı enflasyonun önüne geçmek için çabalamaya çalışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar