Kripto para kavgası! Hesaba fazla para yattı. Bakın sonra ne oldu?

Kripto para kavgası! Hesaba fazla para yattı. Bakın sonra ne oldu?
Kripto para piyasasına hakim olmayan ve alım - satımları aracı firmalar üzerinden yapanlar mağdur olabiliyor. Böyle bir mağduriyet olayı mahkemede son buldu. Firma üzerinden alım satım yapan şahsın hesabına fazla para aktarıldığını gören şirket, parayı geri istedi ancak şahıs fazla para yatmadığını ileri sürüp ödeme yapmadı. Mağdur olduğunu iddia eden şirket dava açtı. Bakın sonra ne oldu?

Kripto para ile ilgili her geçen gün sıra dışı olaylar yaşanmaya devam ediyor. Kripto para yatırımcısını ilgilendiren olay sanal dünyada başladı, mahkemede son buldu. Uğur S. isimli yatırımcı, Bitcoin ve birçok kripto para alım satımı işlemlerine aracılık eden bir şirket üzerinden yıllarca alışveriş yaptı.

HESABINA YANLIŞLIKLA FAZLA PARA YATTI

Ancak hesaba yanlışlıkla fazladan para yükleyen şirket, "'fazla para verdik, iade et" dese de yatırımcı "fazla para almadık" dedi. Savcılık ise birçok kripto para yatırımcısını ilgilendirecek bir davaya imza attı. Fazladan yatan Bitcoini iade etmeyen yatırımcıya 'kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf' suçundan dava açtı.

Uzunca bir süre yatırım yapan Uğur S.'nin Bitcoin hesabına Paribu adlı şirket hatalı bir şekilde para gönderimi yaptığını tespit edip Bin 656 lira değerine denk gelen bitcoinin fazladan Uğur S.'nin hesabına yatması üzerine şirket para iadesi istedi.

FAZLA YÜKLENEN BİTCOİN İADE EDİLMEDİ, SAVCILIK ÖNEMLİ BİR DAVA AÇTI

Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para alım satımı işlemlerine aracılık eden Paribu Teknoloji A.Ş. "Fazladan yükleme yaptık 0,05853168 BTC değerindeki paramızı geri istiyoruz" dese de yatırımcı Uğur S. bu parayı iade etmedi. Bin 655 lira değerindeki Bitcoin'in iade edilmemesi üzere şirket yatırımcısından şikayetçi oldu.

Dosya İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'na geldi. Ancak parayı iade etmeyen Uğur S. ile parayı geri isteyen şirket uzlaşamadı. Bunun üzerine soruşturma savcısı Z. Tecelli Akbulut birçok kripto para yatırımcısını ilgilendiren bir davaya imza attı. Hesabına fazladan yatan parayı şirkete geri vermeyen Uğur S. hakkında 'kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf' suçundan dava açtı.

'VERDİK', 'ALMADIK' KAVGASINDA SON SÖZ MAHKEMEDE

Bir yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan sanık Uğur S., İstanbul Anadolu 8.. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Savunmasında hesabı annesi Zeynep S. adına yaklaşık 2 yıl önce açtığını ancak hesabın kontrolü ve diğer işlemleri kendisinin yaptığını söyleyerek suçlamaları reddeden Uğur S., "Hesaba şirketin belirttiği para yatmadı. Bize de yanlışlıkla para yatırıldığına ve bu paranın iadesine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi, arama da yapılmadı" dedi.
Şirketin 'fazla para verdik', yatırımcının 'fazla para almadık' davasında mahkemenin vereceği karar merak konusu.

(Sabah)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar